Özelleştirme Kararları Resmi Gazetede! Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Türkiye Şeker Fabrikaları, Ahiköy HES Özelleştirilecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar 23 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar 23 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda karar kapsamında önemli özelleştirme işlemleri için düğmeye basıldı. Özellikle de kararlar içerisinde yer alan Ahiköy HES özelleştirme, Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Türkiye Şeker Fabrikaları özelleştirme kararları büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 3120, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125, 3126, 3127, 3128, 3129, 3130, 3131, 3132, 3133) kapsamında Ahiköy HES özelleştirme, Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Türkiye Şeker Fabrikaları özelleştirme kararları uzun süredir kamuoyunda tartışılıyordu.



EÜAŞ GEBZE DİLOVASI DOĞALGAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALİ ÖZELLEŞTİRME KARARI



23 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren kararlardan biri de Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelliştirme kararı oldu. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan Kocaeli Dilova ilçesi Çerkeşli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmazların satış yöntemi ile özelleştirileceği duyuruldu.



Yayımlanan karar kapsamında özelleştirme çalışmalarının en geç 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacağı duyuruldu.





AHİKÖY 1 VE AHİKÖY 2 HES ÖZELLEŞTİRME KARARLARI RESMİ GAZETEDE! AHİKÖY HİDROELEKTRİK SANTRALİ ÖZELLEŞTİ



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar kapsamında Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)'a ait olan Ahiköy 1 ve Ahiköy 2 HES projesi için özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.



23 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için 11 milyon 300 bin lira ile en yüksek bedeli veren Ergezen Yapı Tic. LTD. ŞTİ. işletme hakkını almaya hak kazandı. Eğer Ergezen LTD. ŞTİ. taahhüdünü yerine getiremezse bu durumda işletme hakkı 11 milyon 250 bin liralık teklif ile ikinci en yüksek teklif sahibi olan Nisan Enerji Üretim A.Ş. 'ye geçecek.





TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI A.Ş. ÖZELLEŞTİRME KARARLARI!



Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikalarına ait olan bazı taşınmazların özelleştirme kararları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak özelleştirme kapsamına alındı. Kararlar kapsamında Türkiye Şeker Fabrikası mülkiyeti altında bulunan Tokat ve Afyon il sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların imar planları değiştirildi.









Özelleştirme kararlarının tümüne PDF Formatında Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri