Özgür Demirtaş krize karşı uyarmıştı Çin Merkez Bankası konut piyasasını kurtarmak için 16 maddelik kurtarma planı hazırladı!

Çin'de konut piyasası zorlu bir dönemden geçerken Evergrande krizi ile başlayan dalgalanma büyük bir çöküş korkusu yaratmıştı. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş daha önce uyarı yaparak krizi haber verirken Çin'de sonunda krizi kabul ederek kurtarma planı hazırlamak zorunda kaldı.

Tüm dünyada emlak ve konut piyasaları zorlu bir dönemden geçerken en büyük sorunu Çin yaşamıştı. Yapmış olduğu başarılı dolar tahminleri ve ekonomi yorumları ile adından söz ettiren ünlü ekonomist Özgür Demirtaş bir kere daha haklı çıktı ve Çin'de yaşanan emlak krizini 2017 senesinde doğru tahmin ederek büyük bir başarıya imza attı. 

2017 senesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile Çin emlak piyasasının şişen bir balon olduğunu belirten Özgür Demirtaş, Çin gayrimenkul sektörünün borçluluk oranına dikkat çekerek bu oran ile çöküşün kaçınılmaz olduğunu söylemişti. Çinli emlak şirketlerinin batacaklarını 2017 senesinde yaptığı paylaşımlar ile önceden gören Demirtaş'ın bu paylaşımları ile yine hedefi tam 12'den vurdu. Evergrande şirketi ile başlayan çöküş büyük bir iflas dalgasına doğru ilerlemeye başladı. 

ÇİN MERKEZ BANKASI BÜYÜK ÇÖKÜŞÜ ÖNLEMEK ADINA 16 MADDELİK KURTARMA PLANI HAZIRLADI! 

Çinli Evergrande şirketi ile başlayan büyük çöküş ve emlak krizi tüm dünyada büyük bir panik ve küresel korku dalgası yaşanmasına neden olmuştu. 

Çin'de yaşanacak olan emlak krizi hakkında öngörüsü ile bir kere daha haklı çıkan Özgür Demirtaş borçluluk oranlarına dikkat çekerek yüksek borçların bir yerde döndürülemeyeceğini ve şirketlerin iflas etmesine neden olabileceğini söylemişti. Çin emlak ve konut piyasası büyük bir kriz tehdidi ile karşı karşıya kalırken Çin Merkez Bankası ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu tarafından 16 maddelik özel bir kurtarma planı hazırlandığı iddia edildi. 

Cuma günü finans kuruluşlarına gönderildiği iddia edilen 16 maddelik kurtarma planı ile daha önceki destekleyici adımların aksine, konut üreticilerinin karşılaştığı likidite krizinden ev satın alanlar için peşinat ödeme gereksinimlerini gevşetmeye kadar geniş kapsamlı önlemlerden oluşturuldu. Konut şirketlerinin önümüzdeki altı ay içinde vadesi gelen ödenmemiş banka kredileri ve borçları bir yıl boyunca uzatılabilmesinin önü açıldı. 

Emlak Haberleri Haberleri