Pandemi Döneminde Basılan Paralar Altına Yaradı, Altın Fiyatları Parasal Genişleme ve Enflasyon Etkisi İle Uçuşa Geçti! Altında Yükseliş Devam Eder Mi, Sürecek Mi?

Covid 19 Corana Virüs salgını döneminde ekonomiler zorunlu karantina ve kısıtlama kararları nedeni ile büyük darbe alırken tüm dünyada Merkez Bankaları süreçte zorunlu olarak parasal genişleme yöntemini seçmek zorunda kalarak mecburi faiz indirimleri yapılmıştı.

Covid 19 Corana Virüs salgını döneminde ekonomiler zorunlu karantina ve kısıtlama kararları nedeni ile büyük darbe alırken tüm dünyada Merkez Bankaları süreçte zorunlu olarak parasal genişleme yöntemini seçmek zorunda kalarak mecburi faiz indirimleri yapılmıştı. Paranın maliyetinin düşmesi ve piyasada bollaşması altına yaradı. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı 1810 dolar seviyesini aşarak 2011 yılının rekorunu kırarken iç piyasada ise gram altın fiyatı 400 lirayı aşarak büyük bir rekora imza attı. Altında çifte rekor ile altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi, altında yükseliş sürecek mi, altın fiyatları neden yükseliyor, altında yükseliş ne kadar sürer sorularının yanıtları haberimizde...

Altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlilik beklendiği üzere rekoru da beraberinde getirdi.



Uzun süredir gram altın fiyatı için tartışılan 400 lira barajı dün itibari ile geçilirken uluslararası piyasada da altın ons altın fiyatı rekor kırdı.



ALTIN FİYATLARINDA ÇİFTE REKOR! ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?



Uluslarası piyasada ons altının fiyatı dün kapanış itibari ile 1814 dolar seviyesini görerek Eylül 2011 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıkarak rekor tazeledi.



İç piyasada ise uzun süredir beklenen 400 liralık gram altın direnç noktası kırıldı ve gram altın fiyatı bu yükselişle tarihi zirvesine tırmandı. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin nedenler ise;



ABD-Çin arasındaki artan gerilim,



Pandeminin getirdiği riskler ve belirsizlik,



Altın bazlı BYF'lere rekor giriş,



Pandemi döneminde merkez bankaları tarafından basılan paraların güvenilir liman olarak gösterilen altına yönelmesi olarak sıralandı.





ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ, GRAM VE ONS ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?



Altın fiyatları yükselişini sürdürürken altın yatırımcısı ve altına yatırım yapmak isteyen kişiler ise altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi sorusuna yanıt aramaya başladı.



Ekonomistler altın fiyatlarında yönü pandeminin belirleyeceğini belirtirken süreçte korana virüs aşısının bulunması halinde altın fiyatlarında kırılma, aşı bulunmadan Eylül ayında başlayacak olan ikinci bir salgın dalgasının ise altın fiyatlarında bugünkünden çok daha büyük bir sıçramaya neden olacağını dile getiriyorlar.



Böyle olası bir senaryoda gram altın fiyatı için yeni hedef ise 450 lira olarak açıklandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri