Pandemi Döneminde Uçan Satılık Villa Fiyatları İçin Yüzde 50 İndirim Beklentisi Oluştu!

Koronavirüs salgınında bahçeli villalara olan ilginin artması ile satılık villa fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti.

Koronavirüs salgınında bahçeli villalara olan ilginin artması ile satılık villa fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti. Covid 19 sürecinde aşılamanın başlaması, yükselen kredi faiz oranları ve talebin büyük bir hızla düşmesi sonucunda yükselen villa fiyatlarında indirim süreci başladı.

Pandemi döneminin parlayan yıldızları olarak öne çıkan satılık villalarda rüzgar terse döndü. Pandeminin deyim yerindeyse patlama yaşadığı dönemde zorunlu kısıtlama dönemlerinde evde kalmak yerine yazlık beldelerde bulunan villalarda vakit geçirmek isteyen kişilerin yoğun talebi ile villa fiyatlarına rekor oranda zam gelmişti.



UÇUŞA GEÇEN VİLLA FİYATLARINDA YÜZD E50 İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU!



Bir dönem satılık ve kiralık villa bulmak adeta imkansız hale gelmiş, yüksek fiyata sahip olan villalar düşük konut kredisi destekleri ile beraber adeta peynir ekmek gibi satılmıştı. Şehir merkezine yakın havuzlu, bahçeli villalarda fiyatlar uçmuş, hem kiralık hem de satılık villa fiyatlarına zam yağmuru yaşanmıştı.



Yaşanan süreci değerlendiren Emlak müşaviri Salim Taşçı "Aşının etkisiyle ‘uçan villalarda' ciddi düşüşler yaşanacağının sinyalleri gelmeye başladı. Fiyat düşüşünün bölgelere göre değişmekle birlikte yüzde 35 ila yüzde 50'leri bulacağını tahmin ediyoruz. Pandemi villalarında alış döneminin bittiğini, satış döneminin başladığını söyleyebiliriz” sözleri ile fiyatlarda sert indirim beklediklerini dile getirdi.



Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre köy evlerine olan talepte de keskin bir düşüş yaşanırken fiyatların geriye gelmeye başlaması ile beraber zarar etmekten endişelenen ve yatırım amaçlı villa alan kişilerin de satışlara başladığı, talebin azaldığı, satılık villa ilanları kategorisinde ise büyük bir yükseliş yaşandığı dile getirildi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri