Pandemi Döneminde Vatandaşın Dekorasyon Harcamaları Tavan Yaptı!

Koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşın tercihi değişirken özellikle de evde uzun süre kalınması harcama yönelimlerini de etkiledi. Eğlence ve gezmeye harcanmayan paralar dekorasyon harcamalarına yöneldi.

Koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşın tercihi değişirken özellikle de evde uzun süre kalınması harcama yönelimlerini de etkiledi. Eğlence ve gezmeye harcanmayan paralar dekorasyon harcamalarına yöneldi.

Emlak365.com / Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük değişimlere neden olurken zorunlu kısıtlama kararları nedeni ile evinde kalmaya devam eden kişilerin tercihleri de değişti.



Zorunlu kısıtlama kararları ve kapatılan işyerleri nedeni ile eğlence gezme harcamaları rakamlarında büyük düşüş yaşanırken dekorasyon harcamaları ise rekor seviyelere ulaştı.



DEKORASYON HARCAMALARI REKOR SEVİYEYE ULAŞTI!



Konu hakkında açıklama yapan İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu “Hizmet, eğlence ve gezi sektörü gibi alanlar durma noktasına geldi. Bu alana giden paradan fon oluştu. Ayrıca ucuz kredi gibi ucuz para desteği muazzam bir talep yarattı. Bunların etkisiyle son 10 ila 15 yıl da görülmeyen bir büyüme oldu. Boya sektöründe yüzde 20 büyüme yaşandı” diyerek vatandaşın dekorasyon harcamalarında yaşanan artışa dikkat çekti.



DEVLET BANKALARININ UCUZ KREDİ DESTEKLERİ ETKİLİ OLDU, VATANDAŞ DEKORASYON HARCAMASINI ARTTIRDI



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan düşük faizli pandemi destek kredisi paketi de harcamaların artmasını sağladı. Vatandaş zorunlu olduğu süreçte vakitsizlikten dolayı ertelemiş olduğu tadilat ve onarımlara başlarken evde geçirilen zamanın artması ile değişiklik isteği de arttı.



2021 yılı için inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4 olarak açıklanırken malzeme sektöründe ki büyümenin ise inşaat sektörünü geride bırakabileceği dile getiriliyor. Özellikle de kamu bankalarının kredi desteği büyük önem taşırken yükselen faiz oranlarına rağmen faturalı alışveriş kredisi desteği için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kredi başvurusu alınmaya devam ediliyor.

Emlak Haberleri Haberleri