Pandemi Etkisi İle Bodrum'da Konut Satış Rakamları Yüzde 83 Arttı!

Korona virüs salgını nedeni ile insanların kalabalık şehirlerden uzaklaşarak daha sakin olan tatil beldelerine yönelmeleri ile beraber bu bölgelerde yer alan emlak fiyatları büyük bir hızla yükseldi.

Korona virüs salgını nedeni ile insanların kalabalık şehirlerden uzaklaşarak daha sakin olan tatil beldelerine yönelmeleri ile beraber bu bölgelerde yer alan emlak fiyatları büyük bir hızla yükseldi. Özellikle de Bodrum'da uzaktan eğitim ile yazlıkçıların da evlerini boşaltmaması fiyatları yükseltirken konut satış rakamları da rekor artış gösterdi.

Salgın nedeniyle artık insanlar daha sakin olan tatil ve sahil bölgelerine akın etmeye başlarken bu bölgelerde yer alan konut satış rakamlarındaki artış da bu ilgiyi gözler önüne serdi.



En çok artış ise turizmin gözde bölgeleri arasında yer alan Ege bölgesinde yaşandı. Vatandaş karantina sürecinde yaşadığı zorunlu ev hapsi sonrası kendisini tatil beldelerine atarken Bodrum'da konut satış rakamları yüzde 83 artış gösterdi.



KARANTİNA KORKUSU İNSANLARI YAZLIK YERLERE İTTİ!



Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Serkan Ceylan artık insanların korona virüs salgını nedeniyle sakin, kalitesi yüksek ve güvenilir yaşam yerleri aradığını belirterek bu nedenle de Bodrum'a olan ilginin arttığını söyledi.



Karantina ve sokağa çıkma yasaklarına insanların hazılıksız bir şekilde yakalandıklarını belirten Ceylan kalabalık şehirlede adeta ev hapsinde geçiren insanların yaşadıkları büyük sıkıntılar sonrası "İkinci bir sokağa çıkma yasağı veya karantina olması durumunda bu süreçleri yazlıklarında geçirmek istiyorlar" diyerek yazlık ev satışlarının katlandığını söyledi.



Bodrum'da yazlık evlere rekor oranda bir ilgi artışı yaşandığını belirten Ceylan "Yüksek talep nedeniyle ilçemizde son dönemde konut satışları katlandı. Talep yüksek olunca fiyatlarda da yüzde 30'a varan oranlarda artış yaşandı. Kışlık nüfusu 200 bin civarında olan ilçemizde şu anda 400 bin kişi yaşıyor. Vatandaşlar yazlık evlerini kışın da kullanmak için tadilat yaptırıyor" diyerek yaşanan son durumu özetledi.



BODRUM'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜZDE 83 ORANINDA ARTTI!



Açıklanan son rakamlara göre 2019 yılının ilk 8 aylık döneminde 2 bin 930 adet konut satışı yapılırken 2020 yılının aynı döneminde söz konusu oran 3 bin 936 adet rakamına ulaştı.



Pandemi sonrası zorunlu karantina kararının kaldırıldığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise konut satış rakamları yüzde 83,1 oranında artış gösterdi ve 2 bin 232 adet seviyesine ulaştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri