Pandemi Nedeniyle 2020 Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Ertelenecek Mi?

Kasım ayının başından itibaren devam eden emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için vatandaşlar ödemelerin ne zaman sona ereceği ve pandemi nedeniyle ödemelerin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyorlar.

Kasım ayının başından itibaren devam eden emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için vatandaşlar ödemelerin ne zaman sona ereceği ve pandemi nedeniyle ödemelerin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyorlar. İŞte 2020 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemelerine ilişkin son detaylar;

Belediyeler tarafından alınan emlak vergisi için ödeme süreci devam ediyor. Vatandaşlar belediyelere bizzat yada internet üzerinden yapacakları ödemeler ile kasım ayı sonuna kadar borçlarını ödeyebilecekler. Bu süre içinde emlak vergisi borçlarını ödemeyenler ise cezalı duruma düşecekler.



EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ ERTELENECEK Mİ?



2020 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için merak edilen konular ise borçlar için sürecinin ertelenip ertelenmeyeceği oldu. Emlak vergisi birinci taksit ödemeleri de pandemi sürecinin ilk aşamalarına denk gelmişti. Ancak belediye başkanlıkları o dönem emlak vergisi ödemelerine ilişkin erteleme kararı almadılar.



İkinci taksit ödemeleri için de belediye başkanlıklarının ödeme sürecini ertelemeyecekleri öngörülüyor. Bu kapsamda vatandaşların borçlarını en son 30 Kasım Pazartesi tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Vatandaşlar demelerini ister bizzat belediyelerin emlak müdürlükleri birimlerine şahsen isterlerse de belediyelerin resmi web siteleri üzerinden elektronik olarak yapabilirler.



Emlak vergisi ödemelerine yapılandırma;



Ayrıca vatandaşlar bu süreçte emlak vergisi ödemelerini yapılandırabilirler. Emlak vergisi borcu olup ödemediği için faiz işlemiş olan vatandaşlar bu borçlarını 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırabilirler. Bu borçların yapılandırılmasında peşin ödemelerde faiz indirimi uygulanıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri