Pandemi Salgını Sonrası 2021'de Konut Kredisi Kampanyası Gelecek Mi?

Pandemi salgınının ilk dalgasının ardından ekonomide yaşanan durgunluğun giderilmesi adına kamu bankaları aracılığıyla tarihi fırsatlar müşterilere sunulmuştu.

Pandemi salgınının ilk dalgasının ardından ekonomide yaşanan durgunluğun giderilmesi adına kamu bankaları aracılığıyla tarihi fırsatlar müşterilere sunulmuştu. Çok sayıda vatandaş düşük faiz oranları ile ev alma imkanı yakalamıştı. O dönem ev alamayanlar ise yeni dönemde bu tür bir konut kredisi kampanyası olup olmayacağını merak ediyorlar.

Tarihi konut kredisi kampanyalarında müşterilere yüzde 0.64 faiz oranıyla sıfır konut kredisi, yüzde 0.74 faiz oranıyla ikinci el konut kredisi imkanı sunuldu.



Konut kredisi kampanyalarında esas avantajlardan bir tanesi de ödeme sürecinde sağlandı. Müşteriler 120 ve 180 ay vadeyle kullanabildikleri konut kredilerini talep etmeleri durumunda 12 ay erteleme fırsatı yakaladılar.



YENİ DÖNEMDE KONUT KREDİSİ KAMPANYASI GELECEK Mİ?



Ev alma hayali kuran vatandaşların en büyük beklentisi yeni bir konut kredi kampanyası. Özellikle yaz aylarında sunulan kredi olanaklarını kaçıran vatandaşlar devlet destekli bir kredi kampanyasının ne zaman geleceğini araştırıyorlar.



Devlet bankaları başta olmak üzere özel bankaların yeni bir kredi kampanyasının başlatması kış aylarında pek olası görülmüyor. Yaz aylarında başlatılan kampanyalarda Türkiye'de politika faiz oranı yüzde 8.25 seviyesindeydi. Kampanya devam ederken bu oran yüzde 10.25 bandına yükseldi.



Kasım ayında alınan son faiz kararı ile birlikte bankaların politika faiz oranları yüzde 15.00 bandına çıkarılmış oldu. Aralık ayı PPK toplantısından ise nasıl bir faiz kararı geleceği ise bilinmiyor.



Konut Kredisi Kampanyası Gelmesi için;



Yaz aylarında başlatılan konut kredisine benzer bir kampanyanın gelmesi için bankalar politika faiz oranlarının düşmesini bekleyeceklerdir. Ancak özel kampanyalar bu süreçte de gelebilir. Uzmanlar ise yeni fırsatların ekonomide dengelenmenin sağlanması, faiz oranlarının düşmesinin ardından başlamasını bekliyorlar. Bu sürecin önündeki en önemli belirsizlik olarak ise covid-19 salgının geleceği gösteriliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri