Pandemi Şokunu Atlatan Yabancılar Yeniden Konut Alımına Başladı!

Yabancılara konut satışı rakamları korana virüs salgını nedeni ile Şubat ayından bu yana erime yaşarken Ağustos ayı itibari ile yeniden satış rakamlarında toparlanma yaşanmaya başlandı.

Yabancılara konut satışı rakamları korana virüs salgını nedeni ile Şubat ayından bu yana erime yaşarken Ağustos ayı itibari ile yeniden satış rakamlarında toparlanma yaşanmaya başlandı.

TÜİK tarafından açıklanan son konut satış rakamlarına göre yabancılara konut satışı pandemi sonrası yeniden toparlanma sinyalleri göstermeye başladı.



AĞUSTOS AYINDA KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜKSELEN FAİZ ORANLARINA RAĞMEN HIZ KESMEDİ!



Açıklanan konut satış istatistikleri raporuna göre konut satış rakamları Ağustos ayında yüzde 54 oranında artış gösterdi ve 170 bin barajını aşmayı başardı.



Türkiye genelinde yükselen konut kredisi faiz oranlarına rağmen 170 bin 408 adet konutun satışı yapıldı. Korana virüs salgını nedeni ile düşen yabancılara konut satışı rakamı ise toparlanmaya başladı. Ağustos ayında 3 bin 893 adet konutu yabancılar satın aldı.



Yabancıların en çok konut satın aldığı ilimiz her zamanki gibi değişmedi ve İstanbul oldu. Bin 648 adet konut satışı İstanbul'da gerçekleşirken 784 konut satışı ile Antalya ikinci sırada, 288 konut satışı ile Ankara üçüncü sırada, 148 konut satışı ile Mersin 4. sırada ve 133 konut satışı ile Yalova 5. sırada yer aldı.





ÜLKE UYRUKLARINA GÖRE TÜRKİYE'DEN EN FAZLA KONUT ALAN YABANCILAR HANGİ ÜLKE VATANDAŞI?



Uyruklarına göre Türkiye'den en fazla konut alan yabancı ülke vatandaşları 640 adet konut ile Irak Vatandaşları olurken en az konut alan ülke vatandaşları isee 56 adet konut ile Türkmenler oldu.



İran vatandaşları 640 adet,



Iraklılar 592 adet,



Ruslar 366 adet,



Afganistanlılar 156 adet,



Azeriler 154 adet,



İngilterileler 140 adet,



Kuveytliler 137 adet,



Almanlar 134 adet konut,



Çinliler ise 103 adet konut alımında bulundular.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri