Pandemi Sürecinde Konut Fiyatlarında En Fazla Artış 50 Ülke Arasında Türkiye'de Oldu

Koronavirüs ile mücadele sürecinde dünya genelinde konut fiyatları düştü. Bu dönemde birçok ülkede emlak sektörü durma noktasına gelirken fiyatlar talebin azalmasıyla düştü. Bu dönemde dünya ülkelerinin aksine Türkiye'de ise fiyatlar yükseldi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde dünya genelinde konut fiyatları düştü. Bu dönemde birçok ülkede emlak sektörü durma noktasına gelirken fiyatlar talebin azalmasıyla düştü. Bu dönemde dünya ülkelerinin aksine Türkiye'de ise fiyatlar yükseldi.

Dünya ekonomisi 2020 yılında koronavirüs salgınının etkileri ile şekillendi. Çok sayıda ülke ekonomisi bu dönemde daralma gösterirken en fazla etki bazı Avrupa ülkeleri ile ABD'de görüldü.



Bunun yanında bu dönemde tüm dünya ülkelerinde emlak sektörü olumsuz yönde ilerledi. İnsanların geleceği görmek adına temkinli davrandıkları bu dönemde konut alım satımları diğer yıllara oranlar önemli ölçüde azaldı:



TÜRKİYE'DE DURUM FARKLI



Dünya ülkelerinde emlak sektörlerinde yaşanan bu durum ise Türkiye'de aksi yönde ilerledi.



Pandemi sürecinin ilk dalgasının hemen ardından başlayan normalleşme dönemi ve bu dönemde konut alımları için sunulan tarihi fırsatlar Türkiye'de emlak sektörünün canlı kalmasını sağladı. Tarihi satış rekorlarının kırıldığı bu dönemde konut fiyatları da yüzde 30'lara varan oranlarda arttı.



Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal bu süreçte Türkiye'de emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Emlak ve konut sektörünün canlılığının, aslında Türkiye ekonomisinin ve Türk gayrimenkul sektörünün şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunun en somut göstergesi diyen Faruk Akbal, o dönem oluşan verilere dair bilgiler verdi.



50 Ülke Arasında Birinci Türkiye



“50 ülkenin dahil edildiği araştırmada Türkiye listenin birinci sırasında. Diğer bir deyişle, bu zorlu dönemde gayrimenkulün değerlenmesinde Türkiye dünya rekorunun sahibi konumunda. Bu alanda Türkiye’yi Filipinler, Almanya, Slovakya ve Estonya takip ediyor. Yine söz konusu raporda, gayrimenkulünün en fazla değerlenen 5 ülkeden 4’ünün Avrupa’da olması da ilgi çekici noktalardan birisi.”



Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal konuşmasının devamında zorlu pandemi sürecinde bu performansın gösterilmesinde iki temel olduğunu ifade etti. Bu nedenlerin birincisini iç talep olarak açıklayan Akbal ikinci nedenin piyasaya sunulan teşvik ve destekler olarak açıkladı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri