Pandemi Turistik İlçelerde Kira Fiyatlarını Vuruyor! 80 Metrekare Ev için 5000 TL Kira

Pandemi süreci birçok şehirde kira fiyatlarının düşmesine neden olurken turizm bölgelerinde durum tam tersi durumda.

Pandemi süreci birçok şehirde kira fiyatlarının düşmesine neden olurken turizm bölgelerinde durum tam tersi durumda. Bodrum'da hem satılık hem kiralık daireler için istenen fiyatlar yüzde 100'e varan oranlarda arttı. Bodrum'da son dönemlerde 80 metrekare ev için 5 bin TL kira bedeli belirlendi.

Koronavirüs salgın sürecinden turistik bölgelerde yer alan ilçe merkezleri de etkilendi.



Türkiye'nin en önemli turizm alanlarının başında gelen Bodrum'da pandemi süreciyle birlikte emlak sektörü de hareketlendi. Yaz aylrını bölgede geçirenler, kış aylarında pandemi sürecinin stresinden kurtulmak ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle ilçeye yerleştiler. Bu durum hem kiralık hem satılık daire fiyatlarının artmasına neden oldu.



KİRALAR 3 BİN TL, 4 BİN TL, 5 BİN TL SEVİYESİNDE



Bodrum'da Emlakçı olan Musa Orma pandemi süreciyle birlikte gelen değişimi değerlendirdi. Orman konuşmasında pandemi ve sokağa çıkma yasakları ile birlikte Bodrum'da kiralarda ve satılık ev fiyatlarında çok ciddi artışlar olduğunu söyledi. Normal süreçte bir evin bir ayda kiralandığını ifade eden Orman pandemi sürecinde ise kraya çıkarılan evlerin en fazla kiralandığını duyurdu.



Kira fiyatlarında yaşanan artışları da değerlendiren Orman ilçe genelinde son durumu şu sözlerle değerlendirdi. "Pandemi koşullarından dolayı büyük şehirlerde yaşayanların kısıtlamalardan dolayı bahçeli evlere yönelmesi ve buralardaki arz ve talepten dolayı az ev olduğu içinde kiralamalara talepler artmaya başladı. Talep arttığı için de ve yer bulunmadığından fiyatlar da yükseliyor. Kiraların yükselmesi bu durumdan dolayıdır. Bölge bölge kiralar değişiyor. 3 bin lira, 4 bin lira, 5 bin lira gibi arasında 80 metrekarelik bir ev kiraya gidebiliyor."



İlçe genelinde satılık ev fiyatları ise pandemi süreciyle birlikte çok yükseldi. Hem satılık hem kiralık ev bulmak zorlanırken satılık evlerin fiyatları bir yılda yüzde 100'e yakın oranda arttı. 2019 yılında ortalama fiyatı 500 bin TL olan evler pandemi sürecinin etkileriyle 2020 yılı sonlarında 1 milyon TL'ye kadar arttı. Ayrıca kent genelinde sadece ev değil, arsa fiyatları yükseldi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri