Parası, Birikimi Olmayanları Ev Sahibi Yapacak Dev TOKİ Projesi! Ziraat Bankası Destek Verecek

TOKİ asgari ücretlileri, parası birikimi olmayanları ev sahibi yapacak olan dev projesini ne zaman hayata geçirecek? 2022 yılı başvuruları ne zaman alınacak 100 bin kişi için işlemleri hangi tarihte?

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar emlak sektöründe yüksek fiyat artışları olarak geri dönüyor. Politika faiz oranlarının yüzde 14.00 bandında tutulması, konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek bantlarda kalmasını anlamına geliyor. Yüksek fiyatlar, pahalı konut kredileri ile ev almak isteyenlerin hayallerini ertelerine neden oluyor. Emlak sektöründe son gelişmeler bu yönde olurken TOKİ Dev Projesine hazırlanıyor.

TOKİ DEV PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattığı sosyal konut projesi çok büyük ilgi görmüştü. İlk proje 50 bin kişilik olurken ikinci proje 100 bin kişilik oldu.

TOKİ başkanlığı ilk iki projenin ardından üçüncü proje için kolları sıvarken pandemi süreci başladı. Daha sonra ise savaş ve ekonomik zorluklar baş gösterdi. En son 2019 2020 döneminde alınan sosyal konut projelerinde 2021 yılında başvuru alınmadı. TOKİ ise 2022 yılı için hazırlıklarına devam ediyor.

2022 YILI TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sosyal konut projesi için milyonlarca vatandaş beklemede olup TOKİ'den gelecek açıklamaları bekliyorlar.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murak Kurum'un açıklamalarda bulunduğu proje için 2022 yılında duyuru yayımlanıp başvuru alınması bekleniyor.

Alt gelir grubunda yer alan vatandaşlar için oldukça önemli olan proje için TOKİ'den veya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Bakanı Kurum'dan net tarih açıklaması gelmedi. Sektör içinden gelen açıklamalar ise çalışmaların sürdüğü yönünde. Daha önceki değerlendirmelerde bahar dönemi ile yaz başı arasında başvurular için duyuruların gelebileceği öngörülürken Rusya Ukrayna savaşı ve diğer ekonomik etmenlerin süreci etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Yapılan son değerlendirmelerde ise yaz başı dönemi öne çıkıyor. Ancak son resmi açıklama TOKİ'den gelecek.

HANGİ ÖZELLİKLER SUNULACAK, NASIL EV ALINACAK?

Sosyal konut projesinin en önemli özelliği vatandaşların gelir düzeyine göre bir ödeme planı hazırlanması. Alt gelir grubunda yer alan vatandaşlar için düşük taksit tutarları ve düşük peşinat ödemesi ön plana çıkıyor. TOKİ söz konusu konut projelerini geçmiş dönemde 0.49 faizle hayata geçirmişti. 2022 yılında da sosyal konutların 0.49 oranlı Ziraat Bankası desteği ve 240 ay vadeli ödeme planıyla başlaması bekleniyor.

EMLAK365.COM ÖZEL HABER

Emlak Haberleri Haberleri