Peşin, Krediyle, Borçla Ev Alacaklar! Binlerce Lira Karı Var Satılık Kamu Konutu Lojman Duyurularını Es Geçmeyin

Ev almak isteyen vatandaşlar için lojman satış duyuruları piyango ilanı gibi görülmeli. Zira büyük geniş m2'li konutlar çok uygun fiyatlara satılır. Peki Lojman almak isteyenler ne yapacak?

Lojman almak isteyenler için sürecin en başından en sonuna kadar olan bölümünü tüm detayları ile sizlerle paylaşıyoruz. İlanın bulunması almak için başvuru yapılmasından, tüm sürecin tamamlanması ve tapunun ele alınmasına kadar olan süreçte yapılacak olan işlemleri, vatandaşların yararlanabilecekleri ak avantajları tek tek sırayla aktarıyoruz.

1. İŞLEM: SATILIK LOJMAN DUYURULARINA ULAŞMAK

Genel olarak satılık lojman duyuruları Millİ Emlak Müdürlüğü'nün web sayfasından yayımlanır. Vatandaşlar duyuruları bu kurumun resmi web sitesinden takip ederler. İkinci olarak belediye başkanlıkları lojman satışları yapabilir. Bu kapsamda düzenli olarak ev alınmak istenen bölgenin ilçe belediyelerinin il belediyelerinin ihale duyuruları takip edilebilir. SGK, PTT ve benzeri kurumlar ise duyurularını Basın İlan Kurumu (ilan gov tr) sitesinden yayımlarlar. Bu 3 şekilde lojman satışlarına ulaşılabilir.

Güncel Lojman Satış Listesi için TIKLAYINIZ...

2. İŞLEM: KILAVUZU İNCELEMEK VE LOJMAN SATIŞLARI İÇİN İLK ADIMI ATMAK

İkinci işlem duyurulara ulaşıldıktan sonra satılık lojman kılavuzunun detaylı bir şekilde incelenmesini oluşturur. Bu aşamada vatandaşlar konutun öncelikli alım hakkına tabi olup olmadığını, konutun özelliklerini, konum, m2 büyüklük, oda sayısı, bulunduğu kat gibi özellikleri öğrenecekler. Tüm koşulların uygun olması durumunda vatandaşlar bir sonraki aşama olan başvuru işlemlerine geçecekler.

3. İŞLEM: İHALE BAŞVURUSU YAPMAK

Lojman alımları için üçüncü işlem ihale başvurusu yapmak. Kamu kurumları lojman satışlarını tek bir fiyat üzerinden satışa çıkarıp ilk gelene satmazlar. Kurumlar konut satışları için bir süreç belirlerler. Bu süre zarfı içinde başvuru alacaklarını, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ise ihale düzenleyeceklerini bildirirler. Vatandaşlar ihaleye katılmak için ise iki adımda başvuru yapacaklar. İhaleye katılma sürecinde ihale sonrasında geri ödenmek üzere bir teminat bedelinin kuruma yatırılması (kapora gibi) daha sonra kılavuzda listelenen evrakların derlenmesi ve kuruma iletilmesi.

4: İŞLEM TEKLİF SUNMAK VE KONUTU ALMAK

Son aşama ise ihale başvurusunu tamamlayanların açık artırmaya katılması. Bu aşamada kurumun bildirdiği aşamada ihaleye katılım sağlanır. Ev için açıklanan muhammen bedel üzerinden teklif sunulur. En yüksek teklife ev satılır. İhale sonunda en yüksek teklifi verenler evi almaya hak kazanır. İsteyenler lojman alımı için bankalara kredi başvursunda da bulunabilirler.

Emlak Haberleri Haberleri