Peşin ödemede yüzde 10 indirimle satılık kamu konutu! Yüzde 30 peşinat 120 ay taksit imkanı da var

Manisa İli Soma İlçesinde mülkiyeti Milli Emlak Şefliğine ait olan bir dairenin satışı yapılacak. Lojman alacaklar için kurum peşinde indirim yada taksitli ödeme seçeneği sunuyor.

Emlak365.com - Soma Milli Emlak Şefliği'nce yayımlanan duyuruda konutun Bayat Mahallesinde yer aldığı ilan edildi. 2 oda 1 salon şeklinde olan ev için kurum 200.000 TL muhammen bedel belirlendiğini taklilerin bu fiyat üzerinden verileceğini açıkladı. Başvuru yapacak ihaleye katılacak olan vatandaşlar muhammen bedel üzerinden yüzde 10 oranında geçici teminat bedeli ödeyecekler. İhaleye ilişkin diğer detaylar ise şöyle;

LOJMAN ALMAK İSTEYENLERE İNDİRİMLİ YADA TAKSİTLİ SATIŞ

Kamu konutunun satışı için kurumun kendi internet sayfası üzerinden ve basın ilan kurumu aracılığıyla duyurulan ilanda, lojmanın özelikleri açıklandı. Bunun yanında tahmini bedel ihale tarih ve saatine ilişkin bilgi verildi. Başvuruda bulunacaklar için kurum başvuruların tablo ve hazırlanan şartname esaslarının geçerli olacağını açıkladı.

Tabloda özellikleri açıklanan lojman satışlarına dair ayrıca "Manisa İli Soma İlçesinde bulunan ve yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın , 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile karşılarında belirtilen bedel üzerinden yine karşısında belirtilen tarih ve saatte, Manisa Soma Milli Emlak Şefliğinin bulunduğu katta bulunan toplantı salonunda Komisyon huzurunda satış ihalesi yapılacaktır." açıklaması yapıldı. Başvuruda bulunacak olanlar bu detayları göz önünde bulundurarak başvurularını yapacaklar.

Satışı yapılacak gayrimenkul; 2+1 şeklindeki apartman dairesi

Muhammen bedeli; 200.000 TL

Geçici teminat bedeli: Yüzde 10 - 20.000 TL

İhale tarih ve saati; 10 Mayıs 2022 Salı saat 11.00'de.

İhale adresi; Kurtuluş Mahallesi Cengiz Topel Meydanı Hükümet Konağı Kat :4 Soma / MANİSA

TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEKLERİ MEVCUT

Kuruma lojman almak için başvuruda bulunan, başvuru işlemlerini kurumun bildirdiği şekilde tamamlayan ve daha sonra ihalede teklifini sunup hak sahibi olanlara ödeme aşamasında taksit seçeneği sunuluyor.

Soma Milli Emlak Şefliği vatandaşlara sunulan indirim olanağına ilişkin "İhale bedelinin öncelikli alım hakkı sahibi tarafından; peşin olarak ödenmesi durumunda ihale bedeline yüzde on indirim uygulanır." açıklamasında bulundu.

Taksiti ödeme yapmak isteyenler için ise "Taksitle ödenmesi halinde ise indirim uygulanmaksızın; 1. En az yüzde yirmisi peşin, kalanı beş yılda ve altmış taksitle, 2. En az yüzde yirmi beşi peşin, kalanı yedi yılda ve seksen dört taksitle, 3. En az yüzde otuzu peşin, kalanı on yılda ve yüz yirmi taksitle, ödenebilir" imkanlarının olduğu bildirildi.

İhale ile lojman almak isteyenler kurumun web sitesinden, hizmet binasından yada telefon numarasını arayarak detayları öğrenebilirler.

Emlak Haberleri Haberleri