Poşet Paralı Oldu, Naylon Poşet Kullanımı Yüzde 70 Azaldı!

1 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlatılan paralı poşet uygulaması naylon poşet kullanımını büyük oranda azalttı. Detaylar haberimizde...

1 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlatılan paralı poşet uygulaması naylon poşet kullanımını büyük oranda azalttı. Detaylar haberimizde...

Paralı olmasının ardından büyük tartışmalara neden olan, hakkında pek çok caps yapılan paralı poşet uygulaması amacına ulaştı.



Poşetlerin paralı olması ile beraber naylon poşet kullanımı yüzde 70 oranında azaldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan "tüketim kültürümüzü gözden geçirmeliyiz" dedi.





Çevre Duyarlılığına Verilen Önem Artıyor



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ürdün'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) – Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Toplantısı'nda Sıfır Atık Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Dünyanın korunması gerektiğini belirten Emine Erdoğan paralı poşet uygulaması hakkında da görüşlerini bildirerek "Ülkemizde naylon poşet kullanımı yüzde 70 azaldı. Dünya yeni bir doğum süreci geçirirken hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Çevre duyarlılığı da ortak gündemlerimizden birtanesidir.



Biz hızlı gitmenin bizi bir yere vardırmayacağını biliyoruz. Bu nedenle siz gençlerle, medeniyetin, insanlığın, sosyal adaletin ve vicdanın en ileri mertebelerine yol almak istiyoruz. Gençlerin içindeki dönüştürücü gücü, doğru alanlara kanalize ederek birlikte çalışma yöntemlerini geliştirmektir. Biz yalnızca nüfusu genç olan değil, denetim anlayışı genç olan bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda ülkemizde seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik" dedi.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri