Prefabrik Ev Yapana Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Desteği Ödemesi!

Devletin barınma yardımları 2020 yılında da tüm hızı ile devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinde yapılan yardımlara ek olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden de prefabrik ev yardımı, betonarme ev yapımı yardımı, evini onaran ihtiyaç sahiplerine ise bakım tadilat onarım yardımı adı altında 3 farklı program üzerinden nakit para desteği veriliyor. Peki, devletin prefabrik ev yardımı başvuru formu nereden doldurulur, prefabrik ev desteği başvurusu nasıl yapılır,

Devletin barınma yardımları 2020 yılında da tüm hızı ile devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinde yapılan yardımlara ek olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden de prefabrik ev yardımı, betonarme ev yapımı yardımı, evini onaran ihtiyaç sahiplerine ise bakım tadilat onarım yardımı adı altında 3 farklı program üzerinden nakit para desteği veriliyor. Peki, devletin prefabrik ev yardımı başvuru formu nereden doldurulur, prefabrik ev desteği başvurusu nasıl yapılır, prefabrik ev desteği başvurusu şartları neler, prefabrik ev yardımı kimlere verilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı farklı isimler altında ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere barınma yardımı yapmaktadır.



Aile yardımları kategorisinde yer alan barınma yardımları kapsamında oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşamak zorunda olan ihtiyaç sahibi kişilere devlet para yardımı yapmaktadır.



AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PREFBARİK EV YARDIMI 30 BİN TL OLDU!



Konu hakkında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk devletin ödemiş olduğu barınma yardımları rakamlarında 2020 yılı için düzenlemeye gittiklerini belirterek "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik"diyerek son yardım rakamlarını ilan etmişti.





PREFABRİK EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ İLE 30 BİN TL HİBE PARA ALMA ŞARTLARI NELER? DEVLET KİMLERE PREFABRİK EV YARDIMI YAPIYOR?



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.



DEVLETİN PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU FORMU! PREFABRİK EV DEVLET DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Söz konusu yardım parasını almak isteyen kişiler için başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden kabul edilecek. Bakanlığın il ve ilçe müdürlükleri üzerinden yukarıda yer alan kriterlere sahip olan kişilerin başvurularının onaylanması durumunda prefabrik ev desteği olarak 30 bin TL ödeme yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri