Prefabrik villanın 200 Bin TL'si devletten! Sadece 210 Bin TL'ye villa sahibi olun!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler 2023 fiyatlarını merak ediyorlar. Oldukça cazip koşullarda prefabrik villa yaptırmak mümkün oluyor. Sadece 210 bin TL ödeyerek villa sahibi olmanın yolu belli oldu.

Türkiye'de ev sahibi olmak yüksek maliyet gerektiren bir iş haline dönerken bazı koşulları bir araya getirerek hiç tahmin edilemeyecek fiyatlarla karşılaşılabiliyor. Prefabrik evler ucuz yollu ev sahibi olmanın en açık yolu oldu. Bu yolu takip edenler ise çok düşük maliyetlerle ev yaptırabilme imkanı bulabiliyorlar. Özellikle prefabrik villa sahibi olmak isteyenler çok düşük maliyetlerle bunu yapabiliyorlar. 

PREFBRİK VİLLA NEDİR?

Prefabrik villaların prefabrik evlerden sadece model ve büyüklük olarak farkları vardır. Villa konseptinde inşa edilen bu prefabrik evler dubleks olarak yapılıyorlar. İki katlı villa imkanı sunan bu evlerin önünde havuz gibi eklemeler de yapılabiliyor. Hem görünüm hem de kullanımı açısından betonarme villalardan farkı olmayan bu yapılar dayanıklılık açısından da bir dezavantaja sahip değiller. Bundan dolayı uygun bir arazisi olanlar prefabrik villa fiyatlarını araştırarak karar veriyorlar. 

PREFABRİK VİLLA NE KADAR SÜREDE YAPILIR?

Prefabrik villa yapmanın çok uzun bir zaman gerektirmeyeceği biliniyor. Projenin hazır olması ve fabrikanın bunu üretmek için engeli olmaması durumunda imalat, nakliye, kurum aşamaları ortalama 2 hafta içerisinde bitirilebiliyor. Oysa betonarme yapıların inşaat aşaması aylarda hatta yıllarca devam edebiliyor. Zaman açısından da kazanç sağlayan prefabrik villalar her yönden cazip oluyorlar. 

DEVLET DESTEK VERİYOR!

Prefabrik villa yaptırmak isteyenler devletten de yardım alabiliyorlar. Ancak bu yardımı alabilmenin bazı koşulları bulunuyor. Her vatandaşa bu yardım yapılmıyor. öncelikle oturulmayacak kadar sağlıksız ve bakımsız bir evde oturulması gerekiyor. Ardından ise prefabrik villanın yaptırılacağı arsanın tam hisseli tapusunun yardımı alacak kişinin adına tescilli olması şartı aranıyor. Bazı özel koşulların da yerine getirilmesi ile devlet prefabrik villa yaptıracaklara 200 Bin TL destek oluyor. 

210 BİN TL ÖDEMEK YETERLİ!

Prefabrik villa yaptırmadan önce bazı fiyat araştırmaları yapılması gerekiyor. Yapılan bu araştırmalara göre çift katlı 110 metrekare prefabrik villa için 410 Bin TL fiyat veriliyor. 200 Bin TL devlet desteği alınması durumunda bu prefabrik villa sadece 210 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. Oldukça uygun fiyatla villa konforuna sahip olmak bu yolla gerçekleşebiliyor. 

Emlak Haberleri Haberleri