Projeden / Maketten Sıfır Ev Alacaklara Çok Kritik Bina Tamamlama Sigortası Uyarısı Geldi...

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayıları kredi faiz oranlarında yaşanan indirimler ile hızla artarken projeden / maketten sıfır konut alacaklara çok kritik bir uyarı geldi.

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayıları kredi faiz oranlarında yaşanan indirimler ile hızla artarken projeden / maketten sıfır konut alacaklara çok kritik bir uyarı geldi. Bina tamamlama sigortası olmayan maketten konut projeleri için dikkatli davranın! Detaylar haberimizde...

Türkiye'de yaşayan insanların en büyük hayallerinden biri de ev sahibi olmak olarak öne çıkarken konut satın almak isteyen vatandaşlara çok kritik bir uyarı geldi.



Ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayıları hızla artarken kamu bankalarının ikinci el konut kredisi paketi için faiz artışına gitmesi, vade süresini kısaltması ve 1 sene erteleme hakkını iptal etmesi ile beraber vatandaş sıfır konutlara yöneldi.



MAKETTEN EV ALMAK İSTEYENLER, İNŞAATTAN SIFIR KONUT ALACAKLAR DİKKAT! BİNA TAMAMLAMA VERGİSİ VAR MI MUTLAKA SORUN



Artan konut satış rakamları sonrasında köşesinde özel bir makale kaleme alan Posta Gazetesi yazarlarından Can Kantar takipçilerine bina tamamlama sigortası hakkında uyarıda bulundu.



Kantar "Yarım bırakılmış, müteahhitti kaçmış birçok inşaat projesi var. Müteahhit ile ilgili istediğiniz kadar araştırma yapın bir tüketici olarak onların finansal tablolarını bilmeniz mümkün değil. Ya da oinşaatın tamamlanıp tamamlanamayacağını tam olarak kestiremezsiniz.



Sigortacılığın önemli bir işlevi de bu tür sigorta ürünlerinde araştırma ve denetim görevini üstlenmiş olmasıdır. Son aylarda konuştuğumuz sigorta ürünlerinden birisi de Bina Tamamlama Sigortası. Şimdi Quick Sigorta da bu ürünü satmaya başladı" diyerek takipçilerine mutlaka bina tamamlama sigortası olup olmadığını sormalarını önerdi.



Bina Tamamlama Sigortası olan konut projeleri için güvenerek satın alma işlemi yapılabileceğini belirten Kantar inşaat firmaları tarafından yapılan bu sigorta sayesinde ev sahibi olmak için alımda bulunan kişinin tüm haklarının güvence altına alındığını belirterek mağduriyet riskinin ortadan kaldırıldığını söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri