PTT, SGK, VGM, Belediyeler 18 Şehirde KDV Masrafsız Lojman Satıyorlar

Gün içerisinde yeni satılık apartman daireleri için kamu kurumlarından duyurular geldi. SGK, belediye başkanlıkları, vakıflar genel müdürlüğü gibi kurumlardan yayımlanan ilanlarda 2+1 ve 3+1 daireler çoğunlukta. Lojman almak isteyenler için güncel satış listesi Emlak365 olarak haberimizde.

Gün içerisinde yeni satılık apartman daireleri için kamu kurumlarından duyurular geldi. SGK, belediye başkanlıkları, vakıflar genel müdürlüğü gibi kurumlardan yayımlanan ilanlarda 2+1 ve 3+1 daireler çoğunlukta. Lojman almak isteyenler için güncel satış listesi Emlak365 olarak haberimizde.

Lojman satışları yeni duyurular yayımlanmaya başlandı. Hafta sonuna yaklaşılan şu günlerde ilan edilen satış duyurularında vatandaşlara daha uygun koşullarda ev sahibi olma imkanı tanınacak. Kamu konutlarının satışlarına ilişkin yeni listeleri sizlerle paylaşıyoruz.



KAMU KONUTLARININ SATIŞI İÇİN YENİ DUYURULAR



Hafta sonu öncesinde Bayburt, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Bursa için lojman satış ilanları yayımlandı. Bu yeni ilanların yanında Muğla, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Kastamonu, Gümüşhane, Manisa, Kayseri, Ordu, Antalya, Kocaeli için lojman satışları yapılacağı ilan edildi.



Kamu kurumları tarafından yapılacak kamu konutu satışlarının bir kısmı öncelikli satış hakkına göre satışa çıkacak. Bunun dışında kalan diğer konutlar ise tüm herkesin katılabileceği ve en yüksek teklifin verilmesi durumunda satılacak.



KİMLER ÖNCELİKLİ SATIŞ HAKKINA SAHİP



Kamu konutlarında yaşayan kamu personelleri, memurlar öncelikli satış haklarında sahipler. Eğer satışa çıkarılan kamu konutlarında herhangi bir personel yaşıyorsa lojmanın ilk satışı o kişiye teklif edilir. Eğer personel lojmanı almak isterse satış o kişiye yapılır. Ancak personel lojmanı almak istemezse satış herkese açık yapılır. Bu öncelikli satış hakkı ilanlarda ayrıca bildirilir. Ayrıca hemen hemen tüm ilanlar için boş ve herkese açık konut satışları bulunmaktadır.



GÜNCEL SATIŞ LİSTESİ



Yayımlanan son duyurular ile birlikte kamu konutu satışı yapılacak olan illere dair listeler ve satışı yapılacak konutların özelliklerine ilişkin ilk bilgiler şu şekilde;















KAMU KONUTLARININ SATIŞ İHALESİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ



Kamu konutlarının satışları için gerçekleştirilecek ihalelere başvurular, yukarıda tabloda yer alan kurumların ilgili ihale birimlerine yapılacak.



Söz konusu satışların tamamı için vatandaşların izleyecekleri yöntem aynıdır. Vatandaşlar öncelikle kurumların ihale satış şartnamelerine ulaşacaklar. Bu şartname kurumlardan ücretsiz görülebilir ancak ihaleye başvuru yapacak şartnameyi belli bir ücret karşılığında almalılar.



İhale şartnamesini alanlar burada yer alan ihaleye katılmak için gerekli geçici teminat bedeli ücretini bankaya yatıracaklar. Makbuz ile birlikte diğer başvuru evrakları ile birlikte kurumda başvurularını tamamlayacaklar.



Sonraki aşama ise ihale süreci. İhalede en yüksek teklifi veren katılımcı konutları almaya hak kazanacak. Satış ve devir teslim işlemleri kamu kurumlarının ilgili birimleri üzerinden tamamlanacak. Lojman satışlarında KDV masrafı gibi ödemeler de yapılmayacak.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri