Ramazan Ayında Açılması Beklenen Taksim Camii İlk Kez Görüntülendi

4 sene önce temeli atılarak çalışmalara başlanan Taksim Camii projesi için sona gelindi. Dev caminin içi ise 4 seneden beri ilk kez görüntülendi. İşte hayran bırakan o resimler...

Yapımı tüm hızı ile devam eden Taksim Camii içi ilk kez görüntülendi. 9 Şubat 2017 tarihinde yapımına başlanan ve adını inşa edildiği Taksim Meydanından alan dev camin açılışı için geri sayım başladı.

TAMAMLANDIĞINDA AYNI ANDA 2 BİN 575 KİŞİNİN NAMAZ KILMASINA OLANAK SAĞLAYACAK TAKSİM CAMİİ NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK?

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de mimarı olan Şefik Birkiye ile Selim Dalaman tarafından tasarımı yapılan Taksim Camii tamamlandığı anda 2 bin 575 kişinin ibadet etmesine olanak sağlayacak.



2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edilen dev camii Rum Ortodoks ve Ermeni Katolik Kiliselerine komşu konumda bulunuyor.



Toplamda 2 minareye sahip olan camiinin minare yüksekliği 61 metre olarak tasarlanırken minareleri taş ile kaplandı.



Caminin içerisinde ibadet alanlarının yanı sıra konferans ve sergi salonları ile camide ibadet etmeye gelen kişilerin kullanabilecekleri otoparkta yer alacak.



Dev caminin içi ilk kez görüntülenirken caminin kubbelerinde kullanılan tasarımlar, işlemeler ve ince detaylar görenleri kendilerine hayran bıraktı. Caminin toplam inşaat alanı 16 bin 500 metrekare olarak tasarlanırken paylaşılan iç görüntülerde boyama işlemlerinin tamamlandığı görüldü. Yine namaz alanının ahşap duvar kaplamaları ve camlara korkuluk kaplama işlemlerinin tamamlandığı görülüyor.

Emlak Haberleri Haberleri