REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran Raporu Yayımlandı, Markalı Konutta Stok Erime Hızı Rekor Kırdı!

Emlak sektörünün en önemli verileri arasında yer alan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 raporu yayımlandı.

Emlak sektörünün en önemli verileri arasında yer alan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Haziran ayında sıfır konut stok erime hızı rekor seviyede artış gösterirken konut fiyatlarında ise artış sürdü. Detaylar haberimizde...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 raporu yayımlandı.



Yayımlanan rapora göre markalı konut projelerinde konut stok erime hızı yüzde 11,96 oranına çıkarak tarihi bir rekora imza attı.



KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR!



Açıklanan rapora göre Türkiye'de konut fiyatları Haziran ayında Mayıs ayına oranla yüzde 1,12 oranında artış gösterirken bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 6,34 oranında bir yükseliş yaşandı.



Markalı konutlarda stok erime hızı ise 8 puanlık artış ile 11,96 seviyesine çıkarak büyük bir rekora imza attı. Açıklanan rakamları değerlendiren Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu “Mayıs ayında 3,79 seviyesinde gerçekleşen stok erime hızının haziranda çok hızlı bir şekilde 11,96 seviyesine yükselmesi ise beklemede olan konut alıcıları için faiz oranının ne kadar önemli olduğunu gösterdi.



Konut stokunun erime hızındaki bu artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredileri çok etkili oldu. Düşük faiz oranının devam etmesiyle önümüzdeki aylarda özellikle kredili konut satışlarındaki hareketlilik sürecektir" açıklamasında bulundu.



Haziran ayında korana virüs salgını nedeni ile yabancılara konut satışı rakamı sınırlı kalırken Temmuz ayında bu etkinin azalması ile artışın katlanarak sürmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri