REİDİN Resmi Rakamları Açıkladı: Ev Kiralarına Yüzde 103, Konut Fiyatlarına Yüzde 117 Zam Geldi!

Emlak sektörünün merakla beklemiş olduğu REIDIN Emlak Endeks Raporu – Nisan 2022 sonuçları açıklandı. Ev kiralarına ve konu fiyatlarına ne kadar zam geldi?

Türkiye'de satılık ve kiralık konut fiyat değişimlerinin takip edildiği Reidin Konut Fiyat Endeksi Nisan 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile son dönemde büyük bir barınma krizine doğru ilerleyen ve kamuoyunun en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan konut ve kiralara gelen zamlar rakamlara da yansıdı.

Ne yazık ki hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarına yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Açıklanan REIDIN, 2. El Konut Fiyat Endeksleri ve Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi raporunda hem satışa sunulan hem de kiraya çıkarılan evlerde yapılan zamlar ile senelik bazda fiyatlar ikiye katlamış oldu.

REIDIN 2. EL KONUT FİYATLARI ENDEKSİ NİSAN 2022 RAPORU!

Türkiye'nin en büyük emlak platformlarından biri olan REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, 2022 Nisan raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre 2022 senesinin Nisan ayında bir önceki aya oranla yüzde 9.81 oranında artış yaşanırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yaşanan yükseliş yüzde 117.32 olarak ilan edildi.

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi raporunda ise ev kiralarına gelen zamlar belirlendi. Buna göre 2022 senesinin Nisan ayında, bir önceki ay olan Mart ayında ev kiralarına yüzde 10,72 oranında zam geldi.

Kiralık ev fiyatlarına gelen zam ise 2021 senesinin Nisan ayına oranla senelik bazda yüzde 103,56 olarak hesaplandı.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri