REIDIN taşınma hareketliliği raporu açıklandı! En fazla taşınan, taşınılan ilçeler hangisi?

REIDIN 2022 2. çeyrek taşınma hareketliliği raporu açıklandı. En fazla taşınan ve en fazla tercih edilen ilçeler belli oldu.

Türkiye’de 2022 yılının başından bu yana yaşanan yüksek konut ve kira fiyatları nedeniyle yıl içerisindeki taşınma oranları da artış gösterdi. Ev sahibi ile anlaşmazlık, biten kontrat ya da farklı bir eve taşınma isteği nedeniyle birçok kişi farklı bir eve taşındı. Bu kapsamda taşınma hareketliliğini gösteren, REIDIN Enakliyat Taşınma Hareketliliği Raporu 2022 2. Çeyrek Dönem Sonuçları açıklandı.

REIDIN tarafından yayımlanan Taşınma Hareketliliği Raporuna göre yılın ikinci çeyreğinde en fazla taşınan ve taşınılan iller İstanbul ve Ankara oldu.

2022’de en fazla taşınan ve taşınılan ilçeler hangileri?

REIDIN tarafından yayımlanan Taşınma Hareketliliği Raporuna göre, İstanbul’da en çok taşınan ilçe yüzde 6.26 ile Esenyurt olurken yine aynı ilçe yüzde 5.90 oranıyla en hareketli ilçe olarak kaydedildi. İstanbul’un ikinci çeyrekte en çok tercih edilen ilçesi ise yüzde 6.48 ile Maltepe oldu.

Ankara’ya bakıldığında ise en çok taşınan ilçe yüzde 23.12 ile Çankaya olurken, en hareketli ilçe yüzde 17.81 ile Etimesgut, en çok tercih edilen ilçe ise yüzde 19.38 ile Yenimahalle oldu.

İstanbul Taşınma Değerlendirmesine bakıldığında, REIDIN Enakliyat İstanbul Taşınma Endeks trendi, 2022 2. Çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 34.35 artış gösterirken, geçen yılın aynı çeyrek dönemine göre de yüzde 35.54 azalış gösterdi. Bu kapsamda son iki yıl içerisinde endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem 2020 3. Çeyrek olarak kaydedildi.

Ankara taşınma değerlendirmesinde ise 2022 2. Çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98.44 oranında artış, geçen yılın aynı çeyrek dönemine göre de yüzde 0.38 azalış göstermiştir.

Emlak Haberleri Haberleri