Resmi Açıklama Geldi: Akkuyu Nükleer Güç Santrali İnşaatında Çatlak Mı Oluştu?

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve büyük tepki çekerek gündem oluşturan video hakkında Akkuyu Nükleer Güç Santrali tarafından resmi açıklama yapıldı.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve büyük tepki çekerek gündem oluşturan video hakkında Akkuyu Nükleer Güç Santrali tarafından resmi açıklama yapıldı. Yayımlanan videonun büyük bir yankı uyandırması üzerine Akkuyu Nükleer Güç Santrali iddiaları yalanladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi hakkında yayımlanan bir video ile projede çatlaklar oluştuğu iddia edilmişti. Yayımlanan videonun kısa sürede paylaşım rekoru kırması ve büyük yankı uyandırması üzerine Akkuyu Nükleer Güç Santrali tarafından resmi açıklama yayımlandı.



Yayımlanan açıklamada çatlak oluştuğu, inşaat alanını suyun bastığı, projede güvenlik ihlalleri yapıldığı gibi iddiaların tümü yalanlandı. Yayımlanan videoda yer alan görüntülerin tümü için tek tek açıklama yapılırken çatlak oluştuğu iddiası kesin bir dille yalanlandı.



AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ PROJESİNDE ÇATLAK MI OLUŞTU?



Videoda yayımlanan tüm görüntüler için resmi açıklama yayımlanarak " Konuya ilişkin paylaşılan videonun ilk bölümünde yer alan görüntüler, Akkuyu NGS tesisi kapsamındaki bina ve yapılara ait değildir. Bu görüntülerin, Akkuyu NGS inşaat sahasında bulunan yolun ve özel bir alanın bir kısmına ait olduğu görülmektedir. Herhangi bir binanın temeli olmayan bu beton yüzeyin üzerinde büyük bir iş makinesinin izleri görünmektedir. Ayrıca bu tür makinelerin beton zemin ve temelin üzerine çıkması mümkün değildir" ifadeleri ile çatlak oluşumunun söz konusu olmadığı kesin dilli ifade edildi.



Söz konusu inşaatın Rus ve Türk mühendislerin ortak çalışmaları ile hayata geçirildiği, inşaatın her kademesinin titizlikle yürütüldüğü, yüklenici şirketler, Fransız mühendislik grubu Assystem başta olmak üzere bağımsız denetim şirketleri tarafından sık sık incelendiği yine Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından da şantiyede her denetimin eksiksiz olarak yapıldığı vurgulandı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri