Resmi Gazete İle Yayımlandı, Kayseri Kocasinan Erkilet Dere Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edildi!

Erkilet Dere Mahallesi 9 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm mahalleleri arasına katıldı.

Erkilet Dere Mahallesi 9 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm mahalleleri arasına katıldı. Kayseri Kocasinan Erkilet Dere Mahallesi hakkında alınan karar bugünkü Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlandı. Kararın detayları haberimizde...

Türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları ile adeta dev bir inşaat şantiyesi haline gelirken süreci hızlandırmak adına önemli kararlar alınmaya devam ediyor.



Bunlardan biri de Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı olan Erkilet Dere Mahallesi için alınan kentsel dönüşüm kararı oldu. Bölgede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermek adına Erkilet Dere Mahallesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.



Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Erkilet Dere Mahallesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2634)





CUMHURBAŞKANI KARARI



Karar Sayısı: 2634



Kayseri İli, Kocasinan Ilçesi, Erkilet Dere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi geregince karar verilmiştir.



8 Haziran 2020



Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI



8/6/2020 TARİHLİ VE 2634 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ



KARAR



Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı



MADDE 1- (1) Kayseri Ili, Kocasinan ilçesi, Erkilet Dere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatlan gösterilen alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmiştir.



(2) Birinci fıkra kapsamında ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamaz.



Yürürlük



MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.



Yürütme



MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri