Resmi Gazete'de Yayımlandı, O Kiralar İçin 3 Ay Faizsiz Erteleme Hakkı Getirildi!

Korana virüs salgını nedeni ile çok sayıda kiracı kira ödeme konusunda sıkıntıya düşerken devlete ait olan taşınmazlarda ise kiracılara 3 ay erteleme hakkı getirilmişti.

Korana virüs salgını nedeni ile çok sayıda kiracı kira ödeme konusunda sıkıntıya düşerken devlete ait olan taşınmazlarda ise kiracılara 3 ay erteleme hakkı getirilmişti. 11 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete mükerrer sayısı ile yayımlanan Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında AOÇ kiracıları için de kiralara 3 ay erteleme hakkı tanınmış oldu. Detaylar haberimizde..

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de korana virüs ne yazık ki ekonomik anlamda çok sayıda kişinin zora düşmesine neden oldu.



Özellikle de hükümet tarafından verilen karantina kararı nedeni ile kapatılan işyerleri ile bu işyerinde çalışan kişiler büyük gelir kaybı yaşarken vatandaş bu süreçte kira desteği ya da kira ertelemesi hakkı tanınmasını istemişti.



DEVLETE AİT OLAN TAŞINMAZLAR İÇİN KİRA ERTELEME HAKKI TANINMIŞTI



Süreçte mülkiyeti devlete, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait olan taşınmazlarda kiracı olan kişilere kira erteleme hakkı tanınmıştı.



Bu taşınmazlarda kiracı olan kişilere 3 ay boyunca kiralarını faizsiz olarak erteleme hakkı tanınmıştı. Mülkiyeti özel şahıslara ait olan taşınmazlarda ise vatandaş özellikle de karantina nedeni ile işten çıkarılan ya da ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan kişilere kira desteği ödemesi yapılmasnı talep etmiş ancak bu talep karşılık bulamamıştı.



ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ AOÇ KİRA ERTELEME İŞLEMİ İÇİN SATIM VE KİRAYA VERME YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ



11 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı ile yayımlanan Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik (Karar Sayısı: 2516) ile beraber AOÇ'de kiracı olan kişilere iyi haber geldi.



Başvuru şartı aranmaksızın AOÇ'de kiracı olan kişi ve kurumlara 1 Nisan 2020 tarihi itibari ile 3 aylık kira erteleme hakkı tanındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan yönetmelik kapsamında 3 aylık kira bedeli faizsiz olarak ertelenirken süre sonunda ise aylık eşit taksitler halinde faizsiz olarak tahsil edilecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri