Resmi Rakamlar Açıklandı: Son 1 Senede 5.4 Milyon Tapuya El Konuldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan e-Haciz uygulaması sonrasında 2021 senesinde uygulanan haciz işlemi sayısı açıklandı.

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile vatandaşlar borçlarını ödemekte zorlanmaya başlarken yaşanan dalgalanma e-haciz rakamlarına da yansıdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 senesinde tapulara yönelik 3 milyon 737 bin kişiye haciz uygulaması yapılırken 2021 senesinde yapılan işlem sayısı 5 milyon 431 bin rakamına ulaştı.

Bankalara ve finansman şirketlerine olan borçlar 13 Mayıs 2022 tarihi itibari ile açıklanan resmi rakamlara göre 1 trilyon 83 milyar TL’yi aşarken ne yazık ki borcunu ödeyemeyen kişilerin sayıları da arttı. 143 bin kişi borçlarını ödeyemediği için bankaların haciz kıskacına takılırken 2021 kenesinde tapular üzerinde uygulanan haciz sayısı 5 milyonu aştı.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-HACİZ UYGULAMASI İLE 5 MİLYON KİŞİNİN TAPUSUNA EL KONULDU!

Adalet Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışmalar kapsamında hatırlanacağı üzere 2019 senesinde tapuda e-haciz işlemlerine başlanmıştı. E-haciz uygulaması kademeli olarak yurt genelinde yaygınlaştırılmış, 15 Mayıs 2019 tarihi itibari ile ise tüm Türkiye'de uygulanmaya başlanmıştı.

2021 senesinde ekonomide yaşanan dalgalanmaya bağlı olarak tapuda yapılan e-haciz tesis sayısı rekor kırarak 5 milyon 431 bin 29 sayısına ulaştı. Yaşanan artış bankaların satılık gayrimenkuller ilanlarına da yansırken bankadan, icradan satılık daire ilanlarının sayısı artmıştı. Yine bankalar bu daireleri elden çıkarabilmek adına piyasa fiyatının yarısının bile altına satmaya başlamışlardı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri