Rize - Artvin Havalimanı ne zaman açılıyor? Yeni karar çıktı!

Türkiye için oldukça önemli olan Rize - Artvin Havalimanı için geri sayım başladı. Açılış tarihi açıklanan havalimanı için Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar duyuruldu.

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize - Artvin havalimanı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük önem verdiği ve son Kabine Toplantısı'nda da değindiği Rize - Artvin Havalimanı'nın ne zaman açılacağı belli oldu. Üstelik açılışa iki cumhurbaşkanı birden teşrif edecek.

Rize - Artvin Havalimanı ne zaman açılacak, ilk uçuş ne zaman?

2017 yılında temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusu üzerine inşa edilen Rize - Artvin Havalimanı'nın açılacağı gün tüm Türkiye ve özellikle Rize halkı tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Çay bardağı kulesi, çay yaprağı şeklindeki giriş takı ve yöre mimarili terminal binaları ile görüntüsü de dikkat çeken Rize - Artvin Havalimanı 14 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile açılacak.

Çalışmalar tamamlandı

Altyapı inşaatı tamamlanan ve pist, taksi yolları imalatı biten havalimanında, şerit saha düzeltmelerinin büyük bir kısmı tamamlanırken, pistin ve apronların çizgileri de çekildi. Mart ayında test sürüşleri başlayan ve açılışına günler kala test uçuşları devam eden Rize - Artvin Havalimanı'nda DHMİ ait uçuş kontrol uçağı ile havalimanı seyrüsefer cihazlarının devreye alınabilmesi için kalibrasyon uçuşu gerçekleştirildi. Havalimanındaki test uçuşları Cuma gününe kadar devam edecek ve 14 Mayıs Cumartesi günü görkemli bir tören ile hizmete açılacak.

Öte yandan Rize - Artvin Havalimanı'na ilişkin Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre ' uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı' olarak belirlenmesine Pasaport Kanunu gereğince karar verildi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri