Rize'de Yol Yapım Çalışmalarında Acele Kamulaştırılan Binalar İçin Ödenen Bedellere Tepki Gösterildi

Rize'de yapımı süren yol projesinde bazı binalar için acele kamulaştırma kararı verilmesinin ardından binalar için yıkım kararı verildi.

Rize'de yapımı süren yol projesinde bazı binalar için acele kamulaştırma kararı verilmesinin ardından binalar için yıkım kararı verildi. Vatandaşlar evlerinin kamulaştırılması için kendilerine ödenen ücretlerin oldukça düşük olduğunu belirterek tepkilerini gösterdiler.

Rize merkezde bulunan Atmeydanı Mahallesi'nde devam eden bulvar projesi kapsamında bazı binalar için acele kamulaştırma kararı verildi. Bu karara uygun olarak belirlenen bedeller vatandaşlara ödenerek binalar için yıkım kararı alındı. Ancak vatandaşlar düşük kamulaştırma bedeli aldıkları gerekçesiyle tepki göstererek kendilerine yardımcı olunmasını istediler.



VATANDAŞLAR DÜŞÜK KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNE TEPKİ GÖSTERİYOR



Vatandaşlar bazı binaların çok küçük bir kısmının bulvar üzerinde kaldığını buna rağmen kamulaştırma yapıldığını ifade ederek mağdur olduklarını ifade ettiler. Kendilerine daire başına 100.000 TL ile 140.000 TL arasında kamulaştırma bedeli ödendiğini söyleyen vatandaşlar bu parayla yeni bir ev satın almalarının mümkün olmadığını belirttiler.



EMLAK RAYİÇ BEDELLERİ KRİTER ALINDI



Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Rize'de bulvar projesi için gerçekleştirilen kamulaştırılma çalışmaları devam ediyor. Karayolları yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre kamulaştırmalarda belediye emlak rayiç bedelleri kriter alınıyor ve ona göre tespit yapılarak ödeme gerçekleştiriliyor.



Öte yandan mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar için yetkililer şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadılar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri