Ruanda'dan Türk Müteahhitlere Çağrı: 560 Bin Konut İhtiyacımız Var, Ülkemize Gelin

Türk müteahhitlerin uluslararası arena göstermiş oldukları başarılar diğer ülkelerin dikkatini çekiyor.

Türk müteahhitlerin uluslararası arena göstermiş oldukları başarılar diğer ülkelerin dikkatini çekiyor. Bu kapsamda farklı ülkelerde geniş kapsamlı projeler yürüten Türk firmalarına yeni bir çağrı geldi.

Ankara Sanayi Odası(ASO) ile Ruanda Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile ortak bir etkinlik düzenledi. ASO'da gerçekleştirilen Ruanda Yatırım İmkanları Toplantısı kapsamında iki ülke arasında ticaret, sanayi ve inşaat alanlarında atılabilecek adımlar konuşuldu.



Toplantıda ele alınan konulardan olan inşaat alanına dair ise Ruanda'dan, Türk müteahhitlere çağrı geldi.



560 BİN KONUT İHTİYACIMIZ VAR



Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, “Ruanda Yatırım İmkanları Toplantısı” çerçevesinde yapmış olduğu konuşmasında iki ülke arasında gerçekleşen ticaret hacmine değindi. Ülkesinin ekonomi atılımlarına dikkat çeken Nkurunziza, ithal ettikleri ürünlerin birçoğunun Ankara'da üretildiğini bildirdi. Arada aracılar olduğu için fiyatların katlandığını ifade eden Williams Nkurunziza, Ankara'nın ihracatını doğrudan Ruanda ile yapmasını talep etti.



Konuşmasının devamında inşaat sektörüne dair ülkesinin ihtiyaçlarını dile getiren Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Türk inşaat firmalarına şu çağrıda bulundu.



"Toplam ithalatımızın 300 milyon doları inşaat sektöründe yapılmaktadır. Ülkemizde 560 bin konut ihtiyacı bulunmakta. Sadece bu yıl 30 bin konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda elde ettikleri başarıları ve bunların çoğunun ASO üyesi olduğunu biliyoruz. Bu firmalar ülkemize gelsinler, çok büyük potansiyel ve iş imkanları var”



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri