Rusya'dan Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması Geldi!

Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsünün temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Haziran 2021 Cumartesi günü atılmıştı. Projeye Rusya'nın karşı olduğu ve bu nedenle Türkiye'ye yaptırım uygulayabileceği iddiaları gündeme taşınırken proje hakkında Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Muhalefetin ısrarla karşı çıktığı Kanal İstanbul projesi için ilk kazma 28 Haziran 2021 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni ile vurulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti grup toplantısında yapmış olduğu açıklama ile Kanal İstanbul kazı çalışmalarına başlayacaklarını duyurmuştu.

Proje hakkında flaş bir açıklamada Kanal İstanbul projesine karşı oldukları ve Türkiye'ye bu nedenle yaptırım uygulayacakları iddia edilen Rusya cephesinden yapıldı.

KANAL İSTANBUL PROJESİ MONTRÖ SÖZLEŞMESİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

Bugün Rus mevkidaşı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Uluslararası kurumlardan ciddi ilgi var. Boğaz'da gemi trafiği şu anda ciddi risk oluşturuyor. Ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşmasına etkisi var, ne de Montrö Anlaşmasının Kanal İstanbul'a etkisi var" diyerek projeye olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

RUSYA KANAL İSTANBUL PROJESİNE KARŞI ÇIKACAK MI?

Türkiye ile koronavirüs salgınına rağmen ikili diyaloğumuz devam ediyor. İki ülke arasındaki gündem maddelerini son derece geniş bir şekilde karşılıklı olarak ele aldık. Özellikle de turizmi geliştirmek adına çalışmalarımız devam edecek. Türkiye tarafından ülkemize turizmde her türlü tedbirin alınacağı güvencesi tarafımıza verildi.

Suriye konusunda da barışçıl çözüm zemini konusunda mutabık kaldık. Azerbaycan için ise ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Rusya olarak vatandaşlarımız Antalya'yı cazip ve vazgeçilmez bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, karşı oldukları iddia edilen Kanal İstanbul projesi için ise "Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır" diyerek projeye karşı olmadıklarını duyurdu.

Emlak Haberleri Haberleri