Sabiha Gökçen Havalimanı - Tavşantepe Metrosunun Açılış Tarihi Belli Oldu!

İstanbul ulaşımı açısından çok kritik önemi bulunan Sabiha Gökçen - Tavşantepe metro hattı hakkında son dakika açıklaması geldi.

İstanbul ulaşımı açısından çok kritik önemi bulunan Sabiha Gökçen - Tavşantepe metro hattı hakkında son dakika açıklaması geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu metro inşaatının şantiyesini ziyaret ederek denetimlerde bulunurken kritik öneme sahip metro hattının son durumu ve açılış tarihi hakkında bilgi verdi. Merak edilen detaylar haberimizde...

İstanbul'da trafik sorununun kesin çözümü olarak gösterilen metro hatları projelerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Bunlardan biride Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından denetlenen Sabiha Gökçen Havalimanı - Tavşantepe Metrosu oldu.



TAVŞANTEPE SABİHA GÖKÇEN METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?



Kaynarca - Kurtköy - Sabiha Gökçen metro hattının Tavşantepeden Sabiha Gökçene kadar ki kısmı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor.



Daha önce açılış tarihi 29 Ekim 2019 olarak duyurulan metro hattı projesinde yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Adil Karaismailoğlu,"Bulunduğumuz bölge Sabiha Gökçen Havalimanı. Pendik Tavşantepe Metro İstasyonu'ndan başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sona eren 7,5 kilometrelik şehir içi metro hattının şantiyesinde incelemelerde bulunuyoruz.



Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hatında 4 tane istasyonumuz var. İnşallah çalışmaları tamamlayıp 2021 yılı sonuna doğru hizmete almayı ve yolcu taşımayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Biliyorsunuz Pendik Tavşantepe İstasyonu, Kartal Metro Hattı'nın bir parçası. diyerek 2021 yıl sonunda hattın yolcu taşımaya başlayacağını söyledi.



Hat hizmet vermeye başladığı anda Kadıköy hattından metroya binen bir kişi hiç aktarma yapmadan direkt olarak Sabiha Gökçen Havalimanı metrosuna kadar gelebilecek. Projenin devamı niteliğinde olan Pendik Marmaray projesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri