Sabuncu Beli Tüneli İle İzmir - Manisa Arası 15 DK Olacak

Evliya Çelebi tarafından yazılan seyahatname de bile, Korkunç Sabuncubeli ifadesi ile yer alan Sabuncubeli için gerçekleştirilen tünel projesinde sona gelindi.

Evliya Çelebi tarafından yazılan seyahatname de bile, Korkunç Sabuncubeli ifadesi ile yer alan Sabuncubeli için gerçekleştirilen tünel projesinde sona gelindi.

Sabuncubeli Tüneli Nerede?

14 virajın ortadan kaldırıldığı ve normalde % 9,5 olan eğimin açılan tüneller ile % 1,5 seviyesine çekildiği Sabuncubeli Tüneli İzmir - Manisa yolu üzerinde yer almaktadır.

Adını bulunduğu yerden alan Sabuncubeli yaşanan yoğun ölümlü kazalar ile sıklıkla gündeme gelirken yapılan tünel projesi ile hem İzmir - Manisa arası ulaşım süresinin kısaltılması hem de trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Sabuncubeli Tüneli Açıldı Mı?

Hayır, 31 Mayıs 2018 tarihi itibari ile ne yazık ki Sabuncubeli Tüneli henüz açılmış değil. Ancak Makyol İnşaat tarafından yola koyulan levhalar ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tünel Ramazan Bayramı öncesinde ulaşıma açılmış olacak.

Tünelin bayram trafiği nedeni ile artan yoğunluğa bağlı olarak sorunları ortadan kaldırmak amacı ile Ramazan Bayramı öncesine yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ekipler çift vardiya halinde çalışırken şantiyede 7/24 aralıksız olarak çalışmalara devam ediliyor.



Sabuncubeli Tüneli Son Durum 2018

Tamamlandığı anda Sabuncubeli tüneli sayesine İzmir - Manisa arası ulaşım karayolu ile 15 dakikaya kadar düşecek. 2011 yılının Eylül ayında çalışmalara başlanan tünel zorlu koşullar nedeni ile henüz açılmadı. Son durum incelendiğinde ise tünelin açılışının Ramazan Bayramı öncesine yetişmesi mümkün gibi görünüyor. Kaynak: emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri