Sadece hiç evi olmayanlar alabilecek ev alana devletten 31150 liralık hibe para yardımı

Devletin hibe para yardımları ve destekleri her geçen gün artmaya devam ederken bir destek haberi de hiç evi olmayanlara verildi. İlk evini alana devlet karşılıksız ve geri ödemesiz hibe para yardımı yapacak!

Yükselen konut fiyatları sonrasında ev sahibi olmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken vatandaşa destek haberleri verilmeye devam ediyor. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulurken ev sahibi olmak için para birikimi yapmak isteyen kişilere de hibe para müjdesi verildi. 

Devletin ev sahibi olmak isteyen kişileri desteklemek amacı ile başlattığı kampanya ile ilk evini alacak olan kişilere tasarrufu teşvik etmek amacıyla devlet hibe desteği vereceğini duyurdu. Devletin hibe para yardımı olarak dağıttığı destekler arasında yer alan konut hesabı desteği yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 

İLK EVİNİ ALANA DEVLET DESTEĞİ 2022! 

İlk kez ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için devletin destek programları arasında yer alan konut hesabı anlaşmalı bankalar üzerinden açılan özel bir birikim hesabıdır. Hesabın amacı konut almayı planlayan kişilerin konut peşinatı için birikim yapmalarını sağlamaktır. Bu hesap ile kişi her ay düzenli olarak para birikimi yaparken yapmış olduğu birikim üzerinden devlet tarafından kendisine hibe para yardımı yapılır. Yani hesaba devlet katkısı ödenir. 

İlk evini alan kişilere ödenen devlet desteği hesapta biriken para tutarı ve hesabın vadesine göre değişmekle beraber;

Açtığı hesabında en az 36 ay en fazla 47 ay boyunca düzenli olarak para yatırına kişilere biriktirdikleri paranın yüzde 15'i kadar olmak üzere en fazla 26 bin 995 TL, 

En az 48 ay en fazla 59 ay boyunca düzenli olarak para yatırına kişilere biriktirdikleri paranın yüzde 18'i kadar olmak üzere en fazla 29 bin 72 TL, 

60 ay ve daha uzun süre para birikimi yapan kişiler ise biriktirdikleri paranın yüzde 20'si olmak üzere en fazla 31 bin 150 liraya kadar hibe para ödemesi yapılmaktadır. 

ZİRAAT BANKASI KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Konut hesabı olan bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası vadeli ve vadesiz konut hesabı seçenekleri sunmakta olup ilk kez ev alan kişilerin şahsen başvuru yapması durumunda konut hesabı açılmaktadır. 

Emlak Haberleri Haberleri