Sadece Saatler Kaldı, Teklif Yapan Alacak! Kamu Bankalarından 15 Bin TL'ye Tarla, 25 Bin TL'ye Dükkan, 120 Bin TL'ye Ev

Kamu bankaları çeşitli nitelikteki taşınmazları kelepir fiyatlarla satıyorlar. Saatler içerisinde yeni sahiplerini bulacak olan farklı niteliklerdeki gayrimenkuller için ne kadar fiyat belirlendi?

Gayrimenkul satın almak için fiyat fırsatı çıkmasını bekleyenlere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan önemli fırsatlar verildi. Kamu bankaları mülkiyetleri kendilerine ait olan farklı nitelikteki taşınmazları satışa çıkardılar. Bu satışlarda teklif verme süreci başlarken saat içerisinde gayrimenkullerin yeni sahipleri belli olacak. Fırsatı kaçırmak istemeyenler ise ilgili gayrimenkulleri satın almak için teklif vermeye devam ediyorlar. Peki kamu bankalarının gayrimenkul satışları ile alakalı olarak bilinmesi gerekenler nelerdir?

KAMU BANKALARININ SATTIKLARI GAYRİMENKULLERİN FİYATLARI NEDEN UCUZ?

Kamu bankalarının satışa çıkardığı gayrimenkuller için belirlenen fiyatların emlak piyasasına göre neden ucuz oldukları merak ediliyor. Bankalar müşterilerine kullandırdıkları kredilere karşılık kendilerini güvence altına almak amacıyla gayrimenkul ipoteği istiyorlar. İpotek konulan bu gayrimenkuller kredi borcunun ödenmemesi durumunda ise bankaların mülkiyetine geçiyor. Bankalar gayrimenkul sahibi olurken diğer taraftan da kredi zararına uğruyorlar. Bu kredi zararları her geçen gün durduğu yerde arttığı içöin de gayrimenkullerin acele yolla satılması için düşük fiyat belirleniyor. Ayrıca gayrimenkuller için bir tür ihale sistemi ile uygulandığından fiyatlar biraz düşük tutuluyor.

KAMU BANKALARI HANGİ TÜR GAYRİMENKULLER SATIYORLAR?

Kamu bankalarının gayrimenkul satış ilanları incelendiğinde her tür gayrimenkulün yer aldığı görülüyor. Bu kapsamda konut, müstakil ev, tarla vasıflı arazi, arsa, iş yeri, villa gibi taşınmazların satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca kamu bankaları tarafından yapılan gayrimenkul satışlarında her bütçeye uygun bir gayrimenkul bulmak mümkün oluyor. Lüks sayılabilecek konut da satılıyor düşük fiyatlı eski konutları da bulmak da mümkün oluyor. Tüm bunların yanında bankalar gayrimenkul satın almak isteyenlere kredi desteği de sağlıyorlar. Bu gayrimenkulleri satın alanlar çok önemli bir yatırım da yapmış oluyorlar.

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK'TAN SATILIK KELEPİR GAYRİMENKULLER

Halkbank tarafından yayınlanan ve satışları teklife açık olan gayrimenkuller arasında çok cazip fiyatlar bulunuyor. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 27 metrekarelik iş yeri 25.500 TL'ye satılıyor. Bingöl'ün Genç ilçesinde ise 391 metrekarelik arsa için 145 Bin TL isteniyor. İstanbul'un Fatih ilçesinde satışa çıkarılan konut için 389 Bin TL talep edilirken Mardin Artuklu'da 140 metrekare ev için 395 Bin TL fiyat belirlendi.

Ziraat Bankası tarafından satışı devam eden gayrimenkullere göre Rize'de 15 Bin TL'ye, Konya'da 34 Bin TL'ye tarla satılıyor. Niğde'nin Bor ilçesinde 108 metrekare apartman dairesi 162 Bin TL'ye, mersin yenişehir'de 73 metrekare konut 196 Bin TL'ye satılıyor.

Ziraat Bankası Samsun Çarşamba'da 115 metrekare apartman dairesini 121 Bin TL'ye, Mardin Kızıltepe'de 125 metrekare konutu 135 Bin TL'ye satıyor.

Vakıfbank tarafından Sakarya Karasu'da 5+1 konut 355 Bin TL'ye, Iğdır Merkez'de 3+1 konut 207 Bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Vakıfbank Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan 130 metrekarelik iş yerini 217 Bin TL'ye, Çanakkale Lapseki'de 4+1 dubleks daireyi 495 Bin TL'ye satıyor.

Emlak Haberleri Haberleri