Sadece Taksitle Hiç Peşinat Ödemeden Daire Nasıl Alınır?

Ev almak isteyen ancak peşinat ödemesi yapamayacak durumda olanlar, sadece taksitle ev almanın yollarını arıyorlar. Peki sadece taksitle ev nasıl alınır? İşte bazı bankaların sunduğu olanaklar.

Ev sahibi olmak isteyenler normal koşullarda krediyle ev almak istediklerinde belli bir oranda peşinat ödemesi yapmak zorundalar. Vatandaşlar için sunulan tekliflerde ev alacaklar için kamu bankaları yüzde 10, özel bankaların çoğu ise yüzde 20 oranında peşinat ödemesi talep ederler.

Peki peşinat ödemesi olmadan bankalardan kredi çekerek konut almak mümkün mü? İşte bazı bankaların sunduğu ek olanaklar.

PEŞİNAT ÖDEMEDEN EV ALMAK MÜMKÜN

Peşinat ödemesi yapmadan ev almak mümkün. Çoğu banka müşterilerine 'Yüzde 100 Konut Kredisi' yada 'Peşinatsız Konut Kredisi' kampanyaları kapsamında ev alma fırsatı sunular. Bu konut kredilerinin en önemli avantajı müşteriler bankaya ev almak için peşinat ödemesi yapmazlar.

Ancak bankalar bu konut kredisini doğrudan müşterilere sağlamazlar. Müşteriler beğendikleri ve almak istedikleri ev için bankaya kredi başvurusunda bulunurlar. Yüzde 100 yada peşinatsız kredi talebinin onaylanması için bankalar hem alınacak evi teminat olarak alırlar hemde peşinat ödenmeyen kısım ek bir teminat talep ederker.

Hangi Taşınmazla Ek Teminat Olarak Kabul Edilir?

Yüzde 100 konut kredisi için müşterilerin ikinci bir ek teminat sunmaları gerekiyor. Bankaların ek teminat istemelerinin nedeni çok yüksek limitli ve çok uzun vadeli kredi sağlıyor olmaları. Ek teminat için her bankanın farklı bir kriteri bulunuyor ancak genellikle kredi başvurusunda bulunan kişiye ait ikinci bir ev, çok yaşlı olmayan araçlar, arsa, tarla, işyeri gbi taşınmazlar ek teminat olarak kabul edilir.

YÜZDE 100 KONUT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yüzde 100 konut kredisi ile ev alacaklar için bankalar alınacak evin tamamına kredi sağlarlar. Bu sayede müşteriler peşinat ödemeden ev sahibi olurlar.

Peşinatsız konut kredisi için müşterilere çok uzun vadeli ödeme planı sunulur. Bu kapsamda bankaların genel uygulaması 120 aydır ancak bazı bankalar bu süreyi 180 aya kadar uzatıyorlar.

Yatırım amaçlı ev almak isteyenler için sadece aylık taksitle ev sahibi olma imkanı sağlanır.

Her banka yüzde 100 konut kredisi için kendisine özel faiz oranı uygular. Ancak bazı bankalar yüzde 100 konut kredisi faiz oranlarını standart konut kredisi faiz oranlarından bir miktar daha yüksek seviyeden sağlanır.

Bankalar müşterilere kendilerine uygun esnek ve kolay ödeme planı sunarlar.

Emlak Haberleri Haberleri