Sahibinden Kiralık Lüks Villa İlanı İle 200 Bin Liralık Kaparo Dolandırıcılığı!

İzmir'de internetten kiralık lüks villa ilanı veren dolandırıcılar 20 kişiden 200 bin lira kaparo ve peşinat adı altında para toplayarak dolandırıcılık yaptılar. Şüphelilerden birinin kendisini Komiser Kemal olarak tanıtarak güven sağladığı ortaya çıktı.

Son dönemin en popüler dolandırıcılık yöntemi olarak öne çıkan kaparo dolandırıcılığı olaylarına bir yenisi daha ekledi. İnternet üzerinden kiralık lüks villa ilanı veren dolandırıcılar kısa sürede 200 bin liralık vurguna imza attı.

Olay İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyon ile ortaya çıkarıldı. Yakalanan şüphelilerden birinin kendisini Komiser Kemal olarak tanıtarak güven sağladığı ortaya çıktı.

KOPYA İLANLA KİRALIK VİLLA VURGUNU YAPMIŞLAR!

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin gayrimenkul şirketleri tarafından verilen gerçek ilanları kopyalayarak sahte kiralık villa ilanları oluşturdukları, bu ilanlar için arayan kişilerden kaparo ve peşinat adı altında para topladıkları, bu yöntemle 20 kişiden yaklaşık 200 bin lira para aldıkları tespit edildi.

EKİBİN LİDERİ MALİ MÜŞAVİR ÇIKTI!

Pandemi döneminde izole tatil yapmak isteyen kişilerin kiralık villalara olan yoğun ilgisi dolandırıcıların da iştahını kabarttı. İnternet üzerinden kiralık villa ilanları veren dolandırıcılar ağlarına takılan vatandaşlardan 200 bin lira toplayarak kısa sürede büyük bir vurguna imza attılar.

Çete lideri olduğu öne sürülen 41 yaşındaki M.K.Ö. isimli kişinin mali müşavir olduğu, daha önce görevi kötüye kullanma suçlaması ile meslekten atıldığı ortaya çıktı. M.K.Ö.'nün yanı sıra 30 yaşındaki Ş.U. 28 yaşındaki T.Ş. ve 29 yaşındaki S.A.'da dolandırıcılık suçlaması ile gözaltına aldı.

Emniyette yapılan işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.K.Ö. ile Ş.U. tutuklanırken diğer 2 sanık ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Söz konusu dolandırıcılık olaylarının artması üzerine vatandaşların yetki belgesi olan emlakçıları tercih etmeleri bir kere daha tavsiye edildi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri