Sahte emlakçıların 'olmayan ev ilanı' oyunu!

Emlakçılık adı altında vatandaşları mağdur eden kişiler, yeni oyunlar deniyor. Uzmanlar, kapora dolandırıcılığına karşı uyarıyor.

Türkiye'de baş gösteren konut krizi ile birlikte vatandaşların konut satın alması artık bir hayal haline gelirken mevcut kira fiyatları da katlanarak artıyor. Vatandaş, bir ev için aradığı kriterlerden vazgeçerek yalnızca kirası uygun olan ev arayışına girdi. Ancak bu durum bazı uyanık emlakçıların ekmeğine yağ sürdü.

Araştırmadan kapora vermeyin

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte bazı emlakçılar daha fazla kar ve haksız kazanç elde edebilmek için çeşitli yöntemler denemeye başladı. İnternette ve ofislerinde olmayan evleri kiralık ya da satılık gibi gösteren emlakçılar, bu şekilde yüksek kaporalar alarak ortadan kayboluyor. Ayrıca burada belirtmek gerekiyor ki bu işlemi emlakçılık yetkisi olan, işini düzgün yapan emlakçılar değil; emlakçılık adı altında fırsatçılık yapanlar uyguluyor.

Cumhuriyet'e konuşan emlak uzmanı Salim Taşçı, Ticaret Odası'na kayırlı, müesseseleşmiş giçbir emlakçının bu yollara başvurmadığını, emlakçı sıfatını kullanarak bazı şahısların dolandırıcılık yaptığını vurguladı.

Vatandaşlara böyle bir tuzağa düşmemeleri konusunda demeçler veren Taşçı, " evi görmek, evin tapusunu görmek çünkü orada bir yeri tutup, her gelene mal sahibiyim, kiraya veriyorum diyerek dolandırılık da yapabilirler. Araştırmadan kapora vermemek önleyici olabilir " ifadelerini kullandı.

" Mahkemelerde tahliye davaları patlayacak "

Açıklamalarına devam eden Taşçı, büyük ve merkezi semtlerde kiralar yükselinde ev sahiplerinin evleri boşaltma yoluna gittiğini ve bu durumunda kenar semtlere göç başlattığını söyledi. 2022 yılından önce kira kontratlarında herhangi bir sorun olmadığını ve enflasyonun düşmesi halinde böyle sorunlar yaşanmayacağının altını çizen Taşçı, bu durumun mahkemelerdeki tahliye davalarını patlatacağını ve kiracıya zarar verdiğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri