Sahte Tapu Operasyonu! E Devlet Üzerinden SMS Kaydı Yapmazsanız, Eviniz Sizden Habersiz Satılabilir

Türkiye Corana Virüsü ile mücadeleye devam ederken dolandırıcılar da hiç boş durmuyor. Özellikle de tapu dolandırıcılığı sayısında rekor artış yaşanırken sahte tapu satışları da arttı. Konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Evi, işyeri, arsası, dükkanı olanlar dikkat! Tapunuz sizden habersiz satılmış olabilir, hemen girip kontrol edin, mutlaka tapu SMS kaydı yaptırın!

Türkiye Corana Virüsü ile mücadeleye devam ederken dolandırıcılar da hiç boş durmuyor. Özellikle de tapu dolandırıcılığı sayısında rekor artış yaşanırken sahte tapu satışları da arttı. Konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Evi, işyeri, arsası, dükkanı olanlar dikkat! Tapunuz sizden habersiz satılmış olabilir, hemen girip kontrol edin, mutlaka tapu SMS kaydı yaptırın!

Dolandırıcılar her gün buldukları yeni yöntemler ile akıllara durgunluk verirken vatandaş ise ne yazık ki mağdur oluyor.



Son dönemde özellikle de tapuda artan dolandırıcılık vakalarındaki artışın ardından konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı çok kritik uyarılarda bulundu.



TAPUSU OLANLAR DİKKAT! HEMEN E DEVLET ÜZERİNDEN GİRİP TAPU SORGULAMA İŞLEMİ YAPIN, TAPUNUZ DURUYOR MU KONTROL EDİN



Vatandaşın haberi dahi olmadan yapılan sahte evraklar ve sahte dublör ile ne yazık ik tapu dairelerinde sahte satış işlemleri yapılabiliyor.



HABERİN VİDEOSUNU BURADAN TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ!



Konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı sahte resimlerle her yıl binlerce tapu dolandırıcılığı girişimi yaşandığını söyledi.



e Devlet Tapu SMS kaydı yaptıran bir vatandaş ise 1,5 trilyonluk değere sahip olan dükkanlari ile ilgili gelen SMS sonrasında yaşadıklarını anlattı. Vatandaş gelen SMS ile büyük bir şok yaşadığını belirterek "Dükkanlarım var. Onunla ilgili bana mesaj geldi tapuda işlem yapılacaktır diye. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.



Hemen tapuya geldim. Tek bir mesaj ile hayatım kurtuldu" dedi. Bu dolandırıcılığa dur demek için önlemlerini arttıran tapu daireleri ise SMS Tapu kaydı sistemini devreye soktu.





Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yapmış olduğu açıklamasında "Yılda ortalama 25 - 30 milyona yakın vatandayın dolaylı olarak ya da doğrudan bize işleri düşüyor. Parasal değeri de yüksek olduğu için bir takım art niyetli insanlar sahte evraklarla işlem yapmak durumları söz konusu olabiliyor.



Bu nedenle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak e devlet üzerinden SMS tapu kayıt sistemini devreye soktuk. E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tapu sms kaydı yazarak cep telefonu numaranızı kaydedebilir, tapunuzda bir işlem yapılmak istendiği anda anında haberdar olarak tapunuzu koruyabilirsiniz" uyarısında bulundu.



E DEVLET ÜZERİNDEN TAPU SMS KAYDI NASIL YAPILIR?



Sahip olduğunuz taşınmazın sizden habersiz satışını engellemek için tek yapmanız gereken hemen e devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak. E Devlet şifreniz yoksa ya da şifrenizi unuttuysanız mobil bankacılık sistemi üzerinden de e devlete giriş yapabilir, e devlet şifre zarfını size en yakın PTT şubesi üzerinden alabilirsiniz.



E devlete giriş yaptıktan sonra arama bölümüne tapu SMS kaydı ya da Tapu Telefon Bilgileri Beyan yazarak ara tuşuna basın ve gelen ekranda çıkan seçeneğin üzerine tıklayarak ilgili kaydı oluşturacağınız ekrana geçiş yapın.





Gelen yeni ekranda adınıza bir taşınmaz bulunuyorsa aşağıdaki ekranda yer alan bilgiler ekrana gelecektir.



Emlak sektöründeki gelişmelerden anında haberdar olmak için;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ





Bu alandayer alan cep telefonu numarası bilgilerinizi girin ve ardından kayıt tuşuna basın. Bu sayede sahibi olduğunuz tapu ya da tapular için yapılacak olan tüm işlemler hakkında size önceden SMS bilgilendirme mesajı gönderilmesini sağladığınız için sizden habersiz bir işlem yapılmasını engellemiş olacaksınız.



ROBOT RESİM KULLANIYORLAR, SAHTE DUBLÖR İLE SATIŞ YAPIYORLAR!



Ne yazık ki tapu memurlarının tüm özverili çalışmalarına ve dikkatlerine rağmen dolandırıcılar akıl almaz yöntemler geliştirmekten geri durmuyorlar.



Tapuların üzerine sahte robot resim basan dolandırıcılar dublör kullanarak satışları gerçekleştiriyor. Vatandaş ise özellikle de kullanmadığı arsa ve arazi gibi taşınmazlarda malının satıldığını yıllarca bile fark etmeyebiliyor.



Bu nedenle tapu SMS kaydı büyük önem taşıyor ve mutlaka yapılması gerekiyor.



Corana virüs salgını nedeni ile vatandaşın evine çekildiği bu dönemde dolandırıcılar da ne yazık ki boş durmuyor. Vatandaşın taşınmazlarına göz koyan dolandırıcılara karşı internette 5 dakikanızı bile almayacak olan e devlet tapu sms kaydı işleminin mutlaka yapılması gerekiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri