Şaka Değil Yazım Yanlışı da Yok! Ankara'da Milli Emlak'tan 1000 m2 İmarlı Arsa 15.500 TL

Ankara'da Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 29 adet imarlı arsa satışı yapacak. Söz konusu arsalar arasında 1000 m2 tam hisseli bir arsa için 15.500 TL muhammen bedel belirlenmiş durumda. İşte o ilan.

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nca yayımlanan bir duyuru ile Ankara'nın Haymana İlçesinde arsa satışı yapılacağı açıklandı. 29 arsa için bir fiyat listesi hazırlayan kurum, 15 bin TL, 15 bin 500 TL, 17 bin TL ve 24 bin TL gibi rakamlarla imarlı ve tam hisseli arsaların satılacağını ilan etti.

Başkent Ankara'da Haymana İlçesinde arsa yatırımı yapmak isteyenler için yeni yayımlanan bu duyurunun detayları ve satış işlemlerinin özelliklerini listeledik.

ANKARA'DA MİLLİ EMLAK'TAN SUDAN UCUZ ARSALAR

Haymana Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından yayımlanan duyuruda; Arsaların ilçe genelinde Çalış Mahallesi, Yamak Mahallesi sınırlarında olduğu açıklandı.

Çalık Mahallesinde 1 arsa satacak olan kurum; bu arsanın 600 m2 tam hisseli olduğunu muhammen bedelinin ise 24 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Yamak Mahallesindeise 28 adet arsanın satışı yapılacak. Bu arsaları almak isteyenler için ise fiyatlar şu şekilde; 1000 m2 arsa 15.500 TL, 900 m2 arsa 14.000 TL, 882 m2 arsa ise 13.800 TL. Satışı yapılacak olan arsaların tamamı tam hisseli.

Arsaların Fiyat Listesi

Yukarıda yer alan tabloda arsaların tamamının satış ilanları bulunuyor. Vatandaşlar satışı yapılacak olan arsaların ada parsel sorgulamasını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden yapabilirler. Sorgulama ile il ilçe mahalle ada parsel numarası bilgileriyle arsanının konumu öğrenilebilir.

ARSAYI ALMAK İSTEYENLER NE YAPACAKLAR?

Söz konusu arsayı almak isteyenler kurumun düzenleyeceği ihaleye katılacaklar İhale işlemleri 14 Nisan tarihinde düzenlenecek. Açık artıma 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile ayrı ayrı gerçekleştirilecek. Arsa satışları için ihaleye katılmak isteyenler Yasal yerleşim yeri belgesini (İkametgah ilmuhaberi) ile Nüfus kayıt örneği veya arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopisi evraklarıyla kuruma doğrudan başvuru yapacaklar. Başvuru sürecinde geçici teminat ödemesinin unutulmaması gerekiyor. Detaylaı kurumun web sitesinden yada telefon ( TEL: 0312- 658 18 29 ) ile arayarak öğrenebilirsiniz.

İhaleye katılacak olanlar ayrıca 14 Nisan tarihinden önce kuruma giderek ihale şartnamesi alacaklar. Haymana Kaymakamlığı Kat:1 Haymana / ANKARA adresinden şartname ücretsiz görülebilir şartlar ve fiyatlar incelenebilir. İhaleye katılım sağlamak için bu şartnamenin imzalanarak teslim edilmesi de gerekiyor.

Emlak Haberleri Haberleri