Sakarya Şehir Hastanesi İhalesi İşini 1 milyar 248 Milyon Lirayla Hangi Müteahhit Kazandı?

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Sakarya Şehir Hastanesi yapım işi ihalesi sonuçlandı. Dev ihaleyi hangi şirket, kim kazandı, ihale bedeli ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "en büyük hayalim" denilerek duyurulan Şehir Hastanesi projeleri tüm hızı ile devam ediyor. Yapımı tamamlanan şehir hastaneleri birbiri ardına açılmaya devam edilirken bir yandan yapımına başlanan şantiyelerde inşaat çalışmaları sürerken bir yandan da yeni projeleri için ihale süreçleri sürüyor.

Bu ihalelerden biri de 1000 Yataklı Sakarya Şehir Hastanesi projesi için yapıldı. Sakarya'da sağlık setöründe yapılan en büyük yatırımlardan biri olacak Sakarya Şehir Hastanesi projesi işinin ihalesi “Açık” usül yerine, özel olarak davet edilen firmaların katılabildiği “21-b Pazarlık” usulüyle yapıldı.

SAKARYA ŞEHİR HASTANESİ İHALESİ İŞİNİ KİM, HANGİ ŞİRKET KAZANDI?

Sözcü Gazetesi yazarı Yusuf Demir tarafından yapılan habere göre Sakarya Şehir Hastanesi ihalesi işini 1 milyar 248 milyon 61 bin liraya Mustafa Ekşi İnşaat-ATR iş ortaklığ kazandı. 1000 yataklı olarak planlanan şehir hastanesinin yaklaşık maliyeti 1 milyar 628 milyon 465 bin lira olarak belirlenmişti.

Söz konusu ihale 27 Mayıs 2021 tarihinde yapılmış ve ihaleye Limak, YDA, İntaş-Nesma Ortaklığı, Ekşioğlu-Ahes-Ekşihan Ortaklığı ve Mustafa Ekşi-ATR Ortaklığı davet edilmiş, bu şirketlerden alınan teklifler ile ihale süreci tamamlanmıştı. İhalede yer alan maddelere göre Sakarya Şehir Hastanesi inşaatı sözleşmenin imzalanmasının ardından 26 Temmuz 2021 tarihinde başlamıştı.

SAKARYA ŞEHİR HASTANESİ NE ZAMAN AÇILACAK, İNŞAAT NE ZAMAN BİTECEK?

İmzalanan sözleşmeye göre Sakarya Şehir Hastanesi inşaatı 750 gün sürecek ve 14 Ağustos 2023 tarihine kadar tamamlanarak teslim edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri