Samsun İlkadım Kale Mahallesi ve Bitlis Tatvan Çayırönü Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kentsel dönüşüm kararları 22 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan kararlar kapsamında Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Çayırönü (Yeşilmezra) Mahallesi ve Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi (Cumhuriyet Meydanı) kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

22 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları kapsamında Samsun ve Bitlis il sınırlarında yer alan iki mahallede bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

Alınan karar kapsamında uzun süredir kentsel dönüşüm konusunda sıkıntılar yaşanan ve anlaşmazlıklar nedeni ile çalışmaların uzadığı iki önemli bölgede çalışmalar hızlandırılırken acele kamulaştırma işlemlerinin de önü açıldı. Yine bu bölgelerde riskli yapı tespit raporu arama zorunluluğu da kaldırılmış oldu.

Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi (Cumhuriyet Meydanı) Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 3872)

Uzun süredir devam eden çalışmalar kapsamında Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi (Cumhuriyet Meydanı) için beklenen karar çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında "Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi (Cumhuriyet Meydanı) sınırları içerisinde yer alan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi gereğinde karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Karar kapsamında yer alan bölge ve alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.



Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Çayırönü (Yeşilmezra) Mahallesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 3873)

Bir diğer kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilanı ise Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Çayırönü (Yeşilmezra) Mahallesi için verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza sonrasında Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Çayırönü (Yeşilmezra) Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişme alanı olarak ilan edildi.

Emlak Haberleri Haberleri