Samsun'da Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor! Canik İlçesi İçin Alınan Karar Resmi Gazete İle Yayımlandı

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken riskli bölgelerde çalışmaların hızlandırılabilmesi adına kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan ediliyor.

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken riskli bölgelerde çalışmaların hızlandırılabilmesi adına kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan ediliyor. Bunlardan biri de Samsun oldu. Samsun'un Canik ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgeler kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin hem yaklaşan depreme hazırlanması hem de çarpık kentleşme sorunlarının ortadan kaldırılması amacı ile başlatılan kentsel dönüşüm süreci tüm hızı ile sürüyor.



Kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan bazı sorunların aşılması ve projelerin hızlandırılması amacı ile ise süreci hızlandırmak amacı ile bazı bölgeler kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan ediliyor. Bunlardan biri de Samsun Canik ilçesi olarak kayıtlara geçti.



SAMSUN CANİK İLÇESİNDE BAZI YERLER KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJE ALANI OLARAK İLAN EDİLDİ!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 13 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Samsun İli, Canik İlçesi Sınırları İçerisindeki Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2530) kapsamında önemli bir düzenlemeye gidildi.



Verilen karar kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen bölgelerde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazine mülkiyetinde bulunan taşınmazlar kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan artık satılamayacak.





Karar Sayısı 2530



Samsun İli, Canik ilçesi sınırları içerisindeki bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 5393 sayılı Belediye Kanunun 73 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.



Recep Tayyip Erdoğan



Cumhurbaşkanı



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri