Sanayi Bakanlığı Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerini açıkladı! Semtiniz listede olabilir

Sanayi Bakanlığı'nın İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'na göre, Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri belirlendi. Listenin çoğunluğunu tek bir ilin ilçeleri oluşturuyor.

Sanayi Bakanlığı, Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerini belirlemek için geniş çaplı bir araştırma yaptı. İlçelerin sosyo - ekonomik gelişmişliklerini şehirleşme hızı, üniversite mezunu oranı, kişi başına düşen hekim sayısı, POS cihazı sayısı gibi verilere göre belirlendi.

Türkiye'nin en gelişmiş 10 ilçesi belli oldu!

Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan '' İlçelerin Sosyo - Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'na ( İlçe SEGE-2022) göre, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi İstanbul - Şişli oldu. En gelişmiş 10 ilçe sıralamasında İzmir yer almazken, Ankara'dan iki ve Bursa'dan bir ilçe yer aldı. Gelişmişlik oranını tek başına sırtlayan ise İstanbul oldu. En az gelişen ilçeler ise doğurganlığın en yüksek olduğu ilçeler olarak kayda geçti.

Buna göre birinci kademe gelişmiş ilçeler, Marmara Bölgesi'nde 36, Ege Bölgesi'nde 13, İç Anadolu'da 9, Akdeniz Bölgesi'nde 5, Karadeniz'de 2, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da birer adet bulunuyor.

Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinde ise Şişli (İstanbul), Çankaya (Ankara), Beşiktaş (İstanbul), Kadıköy (İstanbul), Yenimahalle (Ankara), Bakırköy (İstanbul), Fatih (İstanbul), Nilüfer (Bursa), Ataşehir (İstanbul), Başakşehir (İstanbul) oldu.

En gelişmiş ilçelerin yer aldığı birinci gelişmişlik kademesinde Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi bulunurken, Ortahisar (Trabzon), Atakum (Samsun), Yakutiye (Erzurum), Şehitkamil (Gaziantep) ilçeleri de birinci gelişmişlik kademesinde yer aldı.

Türkiye'nin en gelişmiş 10 ilçesi sıralamasında yer alan ilçelerde, tüm banka şubelerinin yüzde 49'u bulunuyor. Yüzde 56 oranında kredi kartıyla ödemelerin gerçekleştiği bu ilçelerde, eğitim ve sağlık düzeyi de en yüksek değerlere sahip.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri