Şanlıurfa'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle 4 köy birbirine girdi 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da yeni ekim alanı açmak için yapılan çalışma iddialara göre 4 köyü birbirine kattı. Köylüler arasında yaşanan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüşünce 7 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Siverek ilçesine bağlı olan Gürakar Mahallesi’ne bağlı Dibekdüzü Köyü’nde iddialara göre arazi anlaşmazlığı nedeni ile tartışma yaşandı. Köyde yeni ekim alanı açmak için taşları temizleyen kepçe operatörü ile Dibekdüzü ve Sofice mezra halkı arasında anlaşmazlık yaşandı. 

Mezra halkının tüm itirazlarına rağmen taşları temizlemeye devam eden kepçe operatörü köylüler tarafından darp edildiğini iddia ederek akrabalarını aradı. Yaşanan tartışma sonrasında kepçe operatörü Büyükçay ve Demirci mezralarında bulunan akrabalarına arayarak yardım istedi. Olaylar ise bundan sonra büyüdü. 

4 KÖY KAVGAYA KARIŞTI, OLAYI JANDARMA ZOR AYIRDI! 

Kepçe operatörünün aradığı kişiler çok sayıda araçla hemen olayın yaşandığı yere doğru hareket ederken Sofice mezrası girişinde yolları kesilen Büyükçay ve Demirci mezralı vatandaşlar ile Sofice ve Dibekdüzü vatandaşları arasında taşlı sopalı kavga yaşandı. Kavga nedeni ile çok sayıda araç hasar görürken yine 7 kişi vücudunun çeşitli yerlerine aldıkları darbelerle yaralandı. 

Kavganın giderek büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda Jandarma ve ambulans sevk edilirken Jandarmanın yoğun çabası ile uzun uğraşlar sonucunda kavga ayrıldı. Jandarma hem hastane hem de köylere giriş noktasında geniş güvenlik önlemleri alarak bir daha kavga yaşanmasını önlemeye çalışırken yaraların ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikesi olan bir kişi olmadığı belirtildi. 

Emlak Haberleri Haberleri