Şanslı İller Belli Oldu! 27 Kasım 1 Aralık Lojman Satışı Yapılacak Olan Şehirler

Lojman satışı için kasım sonu aralık başında listede olan şehirler belli oldu. Çoğunluğu Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve Belediyelerden yayımlanan duyurularda 20'ye yakın il bulunuyor.

Kendi evini almak için lojman satış ilanlarını araştıran vatandaşlar için kasım ayının son birkaç günü ile aralık ayının ilk günlerinde ihalesi düzenlenecek ilanları bir araya getirdik. 22 ilanın bulunduğu ve çok sayıda şehrin yer aldığı listede satışı yapılacak konut sayısı 200'den fazla. Sadece bir ilanda 42 konutu satışı yapılacağı açıklanırken bazı kurumlar ilanlar bir konut şeklinde duyurdular.

KAMU KURUMLARININ LOJMAN SATIŞ İLANLARI 27 KASIM - 1 ARALIK

Kamu konutu, lojman satışı ilanlarında belediye başkanlıklarının duyuruları ön planda. Bunun yanında milli emlak müdürlükleri, SGK gibi kurumlarda kendilerine ait daireleri satacaklarını ilan ettiler.

Güncel satış ilanlarına bakıldığında 16'dan fazla şehirde lojman satışı yapılacağı açıklandı. Güncel ve başvuru süreci devam eden lojman satış ilanlarında yer alan iller arasında "Rize, Kırşehir, Mersin, Samsun, Afyonkarahisar, İstanbul, Ankara, Konya, Bitlis, Yozgat, Antalya, Bartın, Isparta, Kütahya, Manisa ve Hatay" bulunuyor.

Bu ilanlarda Rize için 3 duyuru bulunurken İstanbul ve Ankara için 2 duyuru var. Bazı şehirlerde de bir duyuru içinde toplam 42 daire satışı yapılacağı duyuruldu.

GÜNCEL TÜM LİSTE

ÖNCELİKLİ SATIŞ HAKKI OLAN DUYURULARA DİKKAT

Bazı konut satışlarında öncelikli satış hakkı olduğu yazar. Bu duyurular genellikle Milli Emlak Müdürlüğü'nün ilan ettiği satış ilanlarında olur. Örneğin kurum 40 konut için satışa çıkmışsa bunların 20 tanesi 30 tanesi öncelikli satış kapsamında olduğunu bildirir. Öncelik satış hakkı konutun içerisinde kamu personelinin oturduğunu ve konutun satış hakkının ilk olarak o personele ait olduğunu ilan ederler. Personel konutu almak isterse satış ona yapılır almak istemezse satış herkese açık yapılır.

LOJMAN ALMAK İSTEYENLER

Lojman almak isteyenler başvurularını kurumlara şahsen yapacaklar. Başvuru işlemleri kurumların her bir konut için belirlediği satış muhammen bedel üzerinden bir ücret ödenerek geçici teminat bedelinin ödenmesi ile yapılır. Kurumlar ayrıca nüfus cüzdanı örneği, imza sirküsü gibi evraklar da talep edebilirler. Bu durumda tüm evraklar toplanıp kuruma teslim edilir.

TAKSİT İMKANI VAR

Lojman satışlarına özel düşük faizli krediler sağlanır. İş Bankası ve Garanti Bankası gibi bankalar lojman alımlarına ayrı ve özel faizli kredi olanakları sağlıyor.

Emlak Haberleri Haberleri