Şart Değişti İlkokul Mezunu Olanlar Emlakçı Olabilecek

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Son düzenleme kapsamında ilkokul mezunlarına emlakçı olma yolu açıldı. Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi düzenlemesi.

Emlakçı olarak faaliyetlerine devam etmek isteyenleri yakından ilgilendiren yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya girmiş oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan düzenleme kapsamında, emlakçı olmak isteyenlerin alması gereken yetki belgesinde lise mezunu olma şartı değiştirildi. Alınan karar ile ilkokul mezunları da emlakçı olabilecek.

İLKOKUL MEZUNLARI EMLAKÇI OLABİLECEK

"Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı düzenleme kapsamında bundan sonraki süreçte, emlakçı olabilmek için ilgili işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için işletme sahibinin en az ilköğretim mezunu olması şartı aranacak. Daha önceki düzenlemede bu şart en az lise mezunu olmak, olarak bildirilmişti. Son düzenleme ile birlikte ilkokul mezunları emlakçı olabilmek için yetki belgesi alabilecek.

Emlak Danışmanlığı Yapma Süreci

Emlak Yetki Belgesi için başvuruda bulunanlar için aranacak şartlardan bir tanesi de danışmanlık süreci. Yetki belgesi almak için başvuru yapacak olan önlisans ve lisans düzeyi mezun adaylar, en az 6 aylık emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olmaları gerecek. Bunun dışında kalan öğrenim düzeyleri için bu süreç 12 ay olarak uygulanacak.

SÜRE 31 TEMMUZ'A KADAR UZATILDI

Emlakçılarda, emlak işletmelerinde sorumlu emlak danışmanı olarak görev yapacak personellerinin mesleki yeterlilik belgesi mesleki eğitim ve mesleki deneyim şartlarına yönelik muafiyetlerden yararlanma süresi de 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

Ayrıca alınan karar kapsamında, Emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarının 31 Temmuz tarihine kadar yapacakları yetki belgesi başvurularında mesleki eğitim şartı aranmayacak. İlgili belge 31 Aralık tarihine kadar ya İl Ticaret Müdürlüğüne teslim edilecek yada Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'ne aktarılacak.

Emlak Haberleri Haberleri