Satılık ve Kiralık Kamu Gayrimenkulleri için 7 Ayrı İlan

Kamu kurumlarının konut, işyeri ve imarlı imarsız arsa satışı ve benzeri gayrimenkullerin kiralanması için yeni duyurular yayımlandı. Farklı iller için ilan edilen duyurular ve bu duyurular kapsamında kiralanacak, satılacak gayrimenkullerin cinsleri haberimizde.

Kamu kurumlarının konut, işyeri ve imarlı imarsız arsa satışı ve benzeri gayrimenkullerin kiralanması için yeni duyurular yayımlandı. Farklı iller için ilan edilen duyurular ve bu duyurular kapsamında kiralanacak, satılacak gayrimenkullerin cinsleri haberimizde.

Yeni gün itibariyle kamu kurumlarının gayrimenkul satış ilanları, kiralık ihale duyuruları güncellendi.



Mülkiyeti belediye başkanlığı ve kamu kurumlarının alt birimleri bünyesinde olan gayrimenkuller için gerçekleştirilecek yeni ihalelere dair listeleri haberimizde derledik. İşte önümüzdeki günlerde gayrimenkul satışı ve kiralanması için ihale düzenleyecek olan kurumlar.



GAYRİMENKUL SATIŞI VEYA KİRALANMASI İÇİN YENİ İLANLAR



Şubat ayının ikinci haftasının sonlarına doğru yaklaşılırken 6 farklı şehir için yeni duyuru yayımladı. Çoğunluğu il veya ilçe belediye başkanlığı tarafından yayımlanan duyurularda çeşitli taşınmazlar için ihaleler düzenlenecek. Belediye başkanlıklarının ihaleleri çoğunlukla kendilerine ait büro, işyeri, dükkan, iş hanında ofis, kafeterya gibi ticarethane kiralanması için ilan edilen duyurulardan oluşuyor. Bunun yanında konut ve imarlı imarsız arsa satışları için de duyurular bulunuyor.



İhale Düzenleneceği İlan Edilen Şehirler



Önümüzdeki günlerde başvuruları başlayacak olan ihalelerin düzenleneceği şehirler Muğla, Denizli, Samsun, Sinop ve Bursa oldu. Ancak bu duyurular arasında Muğla ve Denizli için iki ayrı ilan bulunuyor. İşte gayrimenkul satışı yada kiralanması için ihale düzenleyeceğini ilan eden o kurumlar.







İHALE DETAYLARINA NASIL ULAŞILIR?



Kamu kurumlarının emlak satış veya kiralama ilanları farklı platformlar üzerinden ilan edilir.



Öncelikle söz konusu listelerde yer alan kamu kurumları, belediye başkanlıkları gayrimenkul ile ilgili ilanlarını resmi sitelerinden ilan ederler. Bunların dışında söz konusu bu duyurular il milli emlak müdürlükleri aracılığıyla duyurulur. Bunun yanında Resmi İlan Portalı üzerinden de toplu halde yayımlanır.



İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİNE DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER



Gayrimenkul satışı yada kiralanması için gerçekleştirilecek ihaleler için başvurular aynı şekilde yapılır. Kurumlar ilgili birimlerinden bir şartname yayımlarlar. Belediye başkanlıkları emlak müdürlükleri üzerinden ilan ederler. Bu şartnamede satışı veya kiralama işlemi gerçekleştirilecek gayrimenkul için muhammen bedel, geçici teminat bedelleri ilan edilir. Ayrıca başvuru evrakları da şartnamede bildirilir. İstekliler bu şartname esaslarına göre ihale tarihine kadar başvurularını yaparlar.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri