Satın Aldığı Ev İpotekli Çıktı, Parasını Ödediği Konut Banka Tarafından Elinden Alındı!

Düşen konut kredisi faiz oranları sonrası vatandaşın konuta olan talebi artarken ipotekli konut satışı hakkında son derece önemli bir uyarı geldi.

Düşen konut kredisi faiz oranları sonrası vatandaşın konuta olan talebi artarken ipotekli konut satışı hakkında son derece önemli bir uyarı geldi. Ankara'da yaşayan bir vatandaş satın aldığı evin ipotekli olması nedeni ile evini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı. Peki, ipotekli ev alınır mı, ipotekli ev almanın riskleri neler, ipotekli konut satışı nasıl olur, ipotekli ev satılır mı, banka ipotekli ev almanın sakıncaları neler?

Bankaların düşen konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyen kişileri harekete geçirirken ipotekli konut satışı konusunda çok kritik bir uyarı geldi.



İPOTEKLİ EV SATILIR MI?



Evet, kanunlar çerçevesinde ipotekli konut satışı konusunda bir yasal sınırlama bulunmamaktadır. Yani tapuda ipotekli konutun satışı yapılması yasaldır.



BANKA İPOTEKLİ EV ALMANIN SAKINCALIR NELER?



İpotekli konut satışı konusunda hiçbir yasal sınırlama bulunmamakla beraber bu tip evlerin satışı her zaman risktir. Bu süreçte ipotek kaldırılmaz ve ipoteğe konu borç ödenmeze siz borcunuzu ödeseniz dahi ipotek sahibi olan banka tapunuzu satma veya başkasına devretme hakkına sahiptir.



Yani banka ipotek hakkı ile tapuda sizinle eşit şekilde hak sahibidir.



İPOTEKLİ EV ALDI, BANKADAN GELEN YAZI İLE HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI!



Söz konusu olay Ankara'da yaşandı. Ankara Yenimahalle'de yaşayan yaşlı çift tüm birikimleri ile ev satın aldı.



Ancak gazeteden bulduğu ev için 360 bin lira ödeyerek ev satın aldı. Tapuda kendisine okumadan imza attığını belirten Nermin hanım iddialara göre tapuda ipotek olduğundan habersiz olarak evi satın aldı.



Evi satan kişinin 2 ay önce evi gösterip kredi çektiği ve ipotek nedeni ile bankanın evi satılığa çıkardığını öğrenen yaşlı çift büyük bir üzüntü yaşadı. Yetkililerden yardım isteyen çitf tapuda ipotek olduğunu bilmeleri halinde asla bu evi almayacaklarını iddia ederken tapu işlemlerinde yaşanan sorunlar da gündeme getirildi.



HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri