Satışa Çıkarılan İcralık 2. El Dairelere Satış Başvuruları Nasıl Yapılır?

Türkiye genelinde farklı il ve ilçelerde yer alan çok sayıda daire icralık dosyası nedeniyle satışa çıkarılıyor.

Türkiye genelinde farklı il ve ilçelerde yer alan çok sayıda daire icralık dosyası nedeniyle satışa çıkarılıyor. Peki bu icralık daireler için düzenlenen ihale işlemlerine başvurular nasıl yapılır? İşte izlenecek yol;

Uygun fiyatla ev almak isteyenler için değerlendirilebilecek olan seçeneklerden bir tanesi de icralık daire satışları.



Çeşitli platformlar üzerinden yayımlanan ilanlarla duyurulan icralık daire satışlarında satış işlemleri ihale usulü ile yapılıyor. Bu ihalelere katılacak olan vatandaşlar ise ilan edilen ihale tarihine kadar başvurularını kuruma bildirmek zorunda.



İCRALIK DAİRE SATIŞLARI NASIL YAPILIR?



İcralık daire alımı yapmak isteyenlerin yapmaları gereken ilk işlem kendilerine uygun ilanları incelemek. Bu kapsamda vatandaşlar başta resmi ilan portalı olmak üzere ilanların duyurulduğu siteleri inceleyebilirler. İlanlarda kendi il ve ilçelerinde daire bulan vatandaşlar başvuru işlemlerine geçecekler.



Bu kapsamda satışta olan evler için yayımlanan duyuruların tamamında başvuru işlemlerine ilişkin şu açıklamada bulunuldu.



"İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur."



Bu kapsamda vatandaşlar satışlar için yayımlanan şartname esasına göre ihaleye teklfilerini verecekler. Teklif verme işlemleri esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapılabilecek. İhale verilmesi ve kazanılması durumunda ise ev satışı gerçekleştirilir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri